Gorjeanul infectat cu coronavirus a fost la o petrecere, înainte să fie testat pozitiv

Gorjeanul infectat cu coronavirus a fost la o petrecere, înainte să fie testat pozitiv © Foto simbol Pixabay

Noi detalii în cazul gorjeanului de 25 de ani diagnosticat cu noul coronavirus, după ce a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, care a fost în vizită în România, săptămâna trecute. Pacientul a participat la o petrecere, înainte să fie testat pozitiv.

Este alertă în localitatea Prigoria din Gorj, după ce s-a aflat că tânărul de 25 de ani, diagnosticat cu coronavirus şi adus la Institutul Matei Balş din Capitală după două zile petrecute la domiciliu, în izolare, a fost la o petrecere în comună. 

Evenimentul a avut loc în comuna Prigoria, ceea ce a făcut ca primarul localităţii să ceară testarea de urgenţă a cel puţin 30 de oameni.

Atât rudele, cât şi iubita pacientului de 25 de ani se află în carantină la domiciliu. De asemenea, casa lui este păzită de jandarmi şi poliţişti în aceste momente.

Pentru a preveni răspândirea virusului, s-a decis închiderea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din zonă, conform Antena3.

Vă reamintim că miercuri seară, Raed Arafat şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, au confirmat în cadrul unei conferinţe de presă primul caz de coronavirus din România: un bărbat din Gorj, care a luat contact direct cu italianul infectat cu Covid-19. Cei doi au fost împreună la vânătoare.

De asemenea, pacientul 1 din România lucrează la o firmă a italianului.

Joi dimineaţă, bărbatul a fost adus cu o ambulanţă specială la Institutul Matei Balş din Capitală, unde se află în stare bună, deocamdată fără febră. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro