Iran. 70.000 de deţinuţi eliberaţi din închisori, pentru combaterea epidemiei de coronavirus

Iran. 70.000 de deţinuţi eliberaţi din închisori, pentru combaterea epidemiei de coronavirus © Foto simbol arhivă

Decizie halucinantă a autorităţilor iraniene. 70.000 de deţinuţi au fost eliberaţi temporar din închisori, în încercarea de a combate răspândirea virusului Covid-19. 

70.000 de deţinuţi din Iran au fost eliberaţi de autorităţile care doreau să contracareze răspândirea virusului Covid-19 în închisori. Anunţul a fost făcut chiar de şeful sistemului judiciar din Iran, Ebrahim Raisi. 

În Iran, doar în ultima zi au fost raportate 595 de noi cazuri şi 43 de decese.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că bilanţul deceselor a ajuns la 237 şi numărul total al cazurilor confirmate în Iran este de 7.161.

Ebrahim Raisi a precizat că eliberarea deţinuţilor va continua atât timp cât "nu provoacă lipsă de securitate în societate", relatează publicaţia Mizan, citată de Reuters.

Sute de deţinuţi au scăpat din închisorile italiene, după revolte

În Italia, situaţia din închisori a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. Trei deţinuţi au fost ucişi în revoltele izbucnite ca urmare a faptului că autorităţile au interzis vizita rudelor la penitenciare. 

Luni, 9 martie, la închisoarea din Modena, doi gardieni au fost luat ostatici şi bătuţi. De asemenea, alţi 20 de angajaţi au fost nevoiţi să părăsească de urgenţă închisoarea, potrivit La Repubblica.

Aproximativ 300 de deţinuţi au ajuns pe străzi în aceeaşi zi, iar autorităţile au intervenit de urgenţă pentru restabilirea ordinii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro