Leul, în prăbușire după conflictul SUA – Iran. Ce se întâmplă cu Euro și Dolarul și ce spun economiștii

Leul, în prăbușire după conflictul SUA – Iran. Ce se întâmplă cu Euro și Dolarul și ce spun economiștii © Arhivă

Conflictul aprins dintre Statele Unite și Iran a avut efecte semnificative pe plan economic. Miercuri, după bombardarea bazelor militare din Irak, bursele asiatice se prăbușeau, în timp ce cotația petrolului a crescut. Nu sunt vești bune nici pentru Leu, care a înregistrat, astăzi, scăderi pe toate fronturile.

Indicele principal al bursei de la Tokyo a tras linie la o scădere de 370,96 puncte, o scădere de 1,57% față de valoarea înregistrată marți. Era cea mai scăzută valoare consemnată de la începutul lunii decembrie 2019.

Ce se întâmplă cu Leul, Euro și Dolarul

Pe fondul acestor tensiuni, mulți investitori s-au îndreptat către valorile de refugiu, precum yenul japonez sau francul elvețian. O alegere înțeleaptă, având în vedere că yenul japonez s-a apreciat rapid, în defavoarea dolarului sau euroului.

Dolarul american a ajuns la cea mai scăzută valoare din ultimele trei luni, în raport cu moneda japoneză. De scăzut a scăzut și euro, la rândul lui depreciat în comparație cu yenul japonez.

Atacurile iraniene au dus și la creșterea cotației petrolului în Asia.

Cât despre români, efectele imediate sunt deprecierea leului, care a pierdut teren în fața tuturor monedelor principale, potrivit cursului stabilit de BNR. Dolarul a înregistrat o creștere destul de semnfiicativă: de la 4,27 de lei, cât a avut marți, la 4,29 de lei, așa cum arată astăzi.

Cât despre viitorul economiei globale, experții nu văd cu ochi buni acest conflict.

Stephen Innes, analist al AxiTrader, a declarat: „Nu va fi o situaţie plăcută astăzi pe pieţele bursiere.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro