VIDEO/ Italia: magazine luate cu asalt după decizia de intrare în carantină a întregii ţări

VIDEO/ Italia: magazine luate cu asalt după decizia de intrare în carantină a întregii ţări © Captură Video

Magazinele din întreaga Italie au fost golite, după ce premierul a anunţat intrarea oficială în carantină a Peninsulei.

Premierul italian Giuseppe Conte a lansat un apel către toţi cetăţenii italieni. El roagă populaţia să evite deplasările, dar a şi interzis toate adunările publice în aer liber, pentru stoparea epidemiei de coronavirus.

"Voi semna un decret pe care îl pot rezuma astfel: 'Stau acasă'. Nu va mai exista 'o zonă roşie în peninsulă' (...) Toată Italia va deveni o zonă protejată. Nu mai este timp de pierdut. Datele ne arată că avem o creştere importantă a cazurilor de contaminare, a persoanelor spitalizate la terapie intensivă şi, din păcate, a persoanelor decedate. Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Acestea trebuie să se schimbe acum", a declarat Conte într-un briefing de presă la sediul guvernului.

În urmă cu 24 de ore, peste 60 de milioane de persoane au fost plasate în carantină generală. Măsurile drastice au fost adoptate în nordul ţării, dar şi în unele zone centrale.

Astfel, adunările publice au fost intezise, evenimentele sportive şi culturale au fost suspendate, iar circulaţia persoanelor este restricţionată în toată Peninsula.

Magazinele alimentare, luate cu asalt de italienii speriaţi

Deşi pare că toată ţara este blocată, măsurile impuse de autorităţi nu au interzis şi cumpărăturile. Astfel că oamenii se pot deplasa pentru a se aproviziona oricând. 

Totuşi, unele persoane s-au grăbit să golească rafturile magazinelor, deşi ele vor rămâne deschie în permanenţă, potrivit ANSA.

Noaptea trecută, mai mulţi italieni din Roma, Napoli sau Torino au format cozi interminabile la uşile supermarket-urilor, înarmaţi cu cărucioare, dar şi cu multă răbdare.

În prezent, Italia este cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de coronavirus. S-au înregistrat 9.000 de cazuri confirmate, dar şi 463 de decese, până la momentul actual.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro