Amenzi pentru cei care iau de pe plaja pietre, nisip sau scoici! Regiunea în care trebuie să ai grijă dacă vrei să te intorci cu o “amintire” acasă
Vești proaste pentru turiștii care frecventează stațiunile de pe litoral. Nu se vor mai putea lua nisip, scoici sau pietricele de pe plajă, iar acest gest va duce la o amendă ce se ridică la 1.000 de lire.
- Amenzi pentru cei care iau de pe plaja pietre, nisip sau scoici!
- Regiunea în care trebuie să ai grijă dacă vrei să te intorci cu o “amintire” acasă
Vești proaste pentru turiștii care obișnuiau să ia scoici sau nisip drept suvenir din vacanța lor. Autoritățile sunt pregătite să dea amenzi celor care vor încălca această regulă. Care este motivul!
Amenzi pentru turiștii care iau scoicile de pe plajă
Suntem în sezonul estival și milioane de români merg în vacanță pe litoral. De-a lungul timpului, scoicile și nisipul au fost luate în bagaj ca și suvenir, fiind perfecte pentru a le păstra ca amintire. De data aceasta, nu va fi posibil în regiunea Cumbria din nordul Angliei.
Amenda poate ajunge la 1.000 de lire sterline, iar autoritățile nu sunt dispuse să ierte pe nimeni pentru această greșeală. Nimeni nu trebuia să ia de pe plajă nisip, scoici sau pietricele, căci altfel vor plăti scump.
Consiliul Cumberland a anunțat că este ilegal luarea materialelor naturale de pe plajă, cum ar fi scoici, nisip sau pietricele. Astfel, existând și o lege cu privire la protecția coastei din sudul Angliei. Aceasta decizie vine din dorința de a proteja plajele din zonă, pentru a rezista în timp.
Un membru al Consiliului afirmă că fiecare gest făcut de noi va duce la o problemă pentru viitoarele generații, astfel că plajele trebuie să rămână intacte, având materiale naturale care să le susțină.
”Înțeleg reticența oamenilor de a urma acest ghid, deoarece eu însumi am fost un colecționar de scoici. Dar luarea unei pietricele sau a unei scoici de pe o plajă poate, de fapt, dăuna mediului înconjurător. Pietricele și alte materiale naturale acționează ca o apărare naturală a mării împotriva eroziunii de coastă, apărării naturale împotriva inundațiilor și a habitatelor faunei sălbatice”, a mai spus consilierul.