Ce fenomen a apărut pe cer în Budapesta, în timpul vizitei Papei Francisc. Este vizibil o dată la 10 ani / FOTO
Papa Francisc se află într-o vizită de 3 zile în Ungaria. Astăzi, la scurt timp după ce a ajuns, pe cer a avut loc un fenomen bizar. În jurul soarelui a apărut o aură, în culorile curcubeului.
- Ce fenomen a apărut pe cer în Budapesta, în timpul vizitei Papei Francisc
- Este vizibil o dată la 10 ani
Papa Francisc a mers în Budapesta pentru o vizită de 3 zile. Deasupra capitalei a avut loc un fenomen bizar ce apare o dată la 10 ani. Oamenii veniți să-l vadă pe pontif au fotografiat momentul, iar imaginile au ajuns pe rețelele de socializare.
Ce fenomen a apărut pe cerul din Budapesta
În ziua în care Papa Francisc a pășit în Budapesta, pe cer a apărut o aură în jurul soarelui, de culorile curcubeului. Toți cei adunați în piața Palatului Șandor au putut să vadă ce minunea de pe cer.
Cei prezenți au considerat că venirea papei în țara lor este un semn bun. Suveranul ajuns la vârsta de 86 de ani se deplasează într-un baston, după ce a avut probleme de sănătate. La Palatul Șandor, a fost întâmpinat de președinta Katalin Novak cu care a intrat într-o discuție privată, după ce s-a încheiat momentul fanfarei. Acesta va urma să vorbească și cu premierul Viktor Orban, aducând în discuție și războiul din Ucraina.
Fenomenul apare o dată la 10 ani
Mulți din cei veniți să-l vadă pe suveran au considerat că poate fi un semn divin, iar vizita papei le va aduce doar lucruri bune. Soarele a fost înconjurat de o aură, iar oamenii veniți să-l vadă pe Papa Francisc, au imortalizat momentul. Se pare că este un fenomen optic, ce se creează în anumite condiții meteorologice. Cel mai des poate fi văzut în jurul soarelui, decât în jurul lunii și se poate întâmpla odată la 10 ani.
"Este un fenomen optic care se produce în anumite condiții meteorologice. Este descris ca un cerc format în jurul soarelui, irizat uneori în culorile curcubeului. Interacțiunea dintre lumina solară și cristalele fine de gheață din atmosferă generează ceea ce numim halou solar.
Cristalele de gheață cu diferite forme creează acel cerc aparent în jurul soarelui. În funcție de irizațiile pe care le produce prin reflexia sau refracția luminii și datorită acestor cristale de de gheață prezente în nori la mare altitudine, îl numim, uneori, chiar "Coroana Soarelui", în termeni populari.
(Cercul) se formează mult mai rar în jurul Lunii, condițiile fiind favorabile, cu precădere, în jurul Soarelui.
Poate fi văzut cam o dată la un deceniu", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3 CNN.