Ce medicamente sunt interzise în alte state. Mare atenție la pastilele pe care le iei în vacanță
Mai multe state au interzis diferite medicamente care se pot încadra la droguri. Riști să ajungi la închisoare dacă le vei deține în bagaj. Înainte de a pleca în vacanță, verifică regulile țării în care mergi, fiindcă până și banalul algocalmin îți poate crea probleme.
- Ce medicamente sunt interzise în alte state
- Mare atenție la pastilele pe care le iei în vacanță
În zilele noastre, avem nevoie de medicamente pentru diferite afecțiuni sau dureri care pot să apară într-un mod neprevăzut. Dacă urmează să plecați într-o vacanță, ar trebui să verificați dacă pastilele pe care le consumi nu sunt interzise în țara în care urmează să plecați. Ele pot să vă aducă amenzi destul de mari sau chiar închisoare, în țările mai stricte.
Ce medicamente sunt interzise în alte state
Cu toate că la noi se eliberează mai multe medicamente fără rețetă de la medicul de familie, fiind legal conform legislației, în alte state ele sunt interzise. Dacă le veți avea la voi, riscați amenzi usturătoare.
Suntem obișnuiți să plecăm cu anumite tipuri de medicamente pentru a preveni problemele care ar putea să apară. Durerile de cap, stomac, constipație, durerile de dinți sau alergiile vor fi ținute sub control cu pastilele pe care le vom lua la noi. În diferite state europene sau din Asia, ele pot fi complet interzise, ori intră la categoria de droguri.
Medicamentele antialgice precum Codeina sunt ilegale în Emiratele Arabe Unite. Turiștii care le au în bagaj vor putea ajunge la închisoare din cauza lor. Japonia interzice complet pseudoefedrina, iar Singapore medicamente precum analgezice sau somnifere. Totuși, pentru Japonia sau Singapore, aceste medicamente pot fi luate în bagaj dar cu prescripție medicală, tradusă în limba engleză.
Mai multe state au interzis medicamente precum algocalmin
În Indonezia este interzis să intri cu medicamente eliberate cu prescripție medicală, precum codeina, somnifere sau tratamente pentru ADHD.
În Grecia sunt interzise medicamente precum Diazepam sau Tramadol sau alte pastile pe bază de codeină. Tot aici, nu ai voie cu siropuri de tuse pe bază de codeină, algocalmin sau nurofen.
Substanța care se regăsește în algocalmin, aulin sau piafen, metamizolul sodic este interzis în țări precum Spania, Filipine, Norvegia, S.U.A, Suedia, Emiratele Arabe. Nici în România nu se mai eliberează algocalmin fără prescripție medicală de la medicul de familie sau cel specialist.