Compania din România cu program de 4 zile pe săptămână. Sistemul a fost implementat de la începutul anului
O companie din România a adoptat, de o lună, săptămâna de lucru de 4 zile. Decizia a venit în urma unui program pilot ce s-a desfășurat pe o perioadă de șase luni și au fost analizați mai mulți factori cheie.
- Compania din România cu program de 4 zile pe săptămână
- Sistemul a fost implementat de o lună
O companie din România a adoptat săptămâna de lucru de 4 zile începând cu luna ianuarie 2023. Angajații pot să aleagă să lucreze 9 sau 10 ore / zi. Decizia a venit în urma rezultatelor pozitive ale programului pilot derulat timp de șase luni.
Compania din România cu program de 4 zile pe săptămână
Angajații unei companii din țară au adoptat un sistem de a lucra 4 zile pe săptămână, lucrând 9 sau 10 ore pe zi. Au început în luna ianuarie 2023, iar reprezentanții companiei au menționat că decizia a venit pe fondul unor rezultate pozitive ale programului pilot ce s-a derulat timp de 6 luni.
Vorbim despre ING Hubs România, hub-ul global al ING Group. Aceștia le oferă angajaților posibilitatea la o trecere graduală pe parcursul următoarelor luni. Totul se face pe bază de înscrieri. Presupune trecerea de la 5 zile de lucru cu 8 ore/zi, la 4 zile de lucru cu 10 ore/zi, fiind respectat Codul Muncii. Se permite păstrarea celor 40 de ore de lucru/ pe săptămână, fiind un program full-time.
„Flexibilitatea reprezintă un principiu important în modul de lucru ING Hubs și una dintre valorile noastre de bază. Opțiunea de a trece la un format cu 4 zile de lucru pe săptămână, cât și modul de lucru hibrid sunt în linie cu filosofia noastră. Decizia de a putea trece la 4 zile de lucru pe săptămână a fost foarte bine primită de colegii noștri și sperăm că va aduce un plus de confort și flexibilitate”, a menționat Marian Ion, CEO ING Hubs România.
Decizia a venit în urma unui program pilot
Compania a efectuat un program pilot pentru a testa sistemul cu săptămâna de 4 zile de lucru. Au fost implicate 9 echipe dintre angajatorii hub-ului și a ținut timp de 6 luni. Aici au fost monitorizați indicatori privind productivitatea, numărul de ore de lucru suplimentare, nivelul de satisfacție al angajaților, moralul, gradul de încărcare sau viteza de răspuns în cazul incidentelor.
Ei vor lucra hibrid, iar echipele vor alege modul de a lucra, în funcție de nevoi. Companie oferă angajaților posibilitatea de a rămâne acasă sau de a veni la sediu.