Gigantul din Austria cu venituri record din România. Care este cel mai cumpărat aliment
Votul Austriei cu privire la intrarea României în Schengen a uimit toată Europa. Deși statul are numeroase companii la noi în țară, loc de unde se câștigă sume uriașe de bani. Care este cel mai vândut aliment de către aceștia pe marile piețe.
- Compania cu venituri uriașe în România
- Care este alimentul pe care îl fabrică
În urmă cu câteva zile, soarta României a fost decisă cu privire la intrarea în spațiul Schengen. Austria a votat împotrivă, iar țara noastră mai trebuie să aștepte până anul viitor la următoare întrunire. O companie austriacă reușește să facă profituri uriașe după vânzarea unui aliment foarte cumpărat.
Compania de miliarde în România este austriacă
Toate statele au fost surprinse de votul Austriei care a fost negativ. Printre motivele principale se numără migrația și lipsa securității din spațiul Schengen. Deși au existat atâtea puncte contra, Statul face sume uriașe prin vânzarea alimentelor către români la un hypermarket.
Cei mai mulți analiști au concluzionat că discursul avut de reprezentantul Austriei este lipsit de fond, ținând cont că o mulțime de afaceri sunt prezente și în România, producând, anual, milioane de euro. Aici s-au dezvoltat mai multe companii austriece, în industria de petrol, alimentar sau bancar.
Firma comercializează zahăr și amidon
O companie din Austria se ocupă de afaceri în România de peste 24 de ani. În 1998 s-au demarat mai multe investiții în industria de zahăr și de amidon în România. Aceasta a preluat mai multe fabrici de zahăr din țară, dar și de amidon. În prezent deține două fabrici de zahăr, în Roman și Buzău, iar în Țăndărei una de amidon.
În urmă cu patru ani își schimbă numele în Agrana Romania SRL și deține un capital uriaș de 80.919.033,80 RON. Societatea a lucrat cu 342 de salariați în anul 2020,. În anul anterior având 396 de oameni. Peste 100.000 de tone de zahăr sunt produse anual în România în aceste fabrici.
Conform Gândul, zahărul care este produs în România se exportă în alte state de pe teritoriul Uniunii Europene, având o piață mai mare. Cetățenii români cumpără în magazine doar zahăr originar din statele Uniunii Europene. Se spune că zahărul care se vinde în marile lanțuri de magazine ar fi non-UE și provine din țări precum Mauritius.
„Este lesne de înțeles cum funcționează mecanismul: producția de zahăr din România ajunge la firmă-mamă în Austria și, de acolo, pe piețe mult mai atractive.
Pentru România, firma austriacă importă zahăr din Mauritius sau alte țări non-UE. În astfel de condiții, ne lăsam păcăliți că avem la raft produs din sfeclă de zahăr românească.”, a anunțat Gândul.