Instituțiile guvernamentale pot citi conversațiile utilizatorilor de pe WhatsApp. Reprezentanții companiei confirmă zvonurile
WhatsApp, una dintre aplicațiile populare din lume a făcut câteva schimbări cu privire la securitatea mesajelor. Reprezentanții companiei au transmis că guvernele statelor vor avea acces la identitatea utilizatorilor, precum și la locația lor.
- Instituțiile guvernamentale pot citi conversațiile utilizatorilor de pe WhatsApp
- Reprezentanții companiei confirmă zvonurile
WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie instantanee din lume, utilizată de miliarde de oameni pentru a comunica în mod eficient și gratuit prin intermediul internetului. Reprezentanții au anunțat că autoritățile statelor pot citi conversațiile utilizatorilor.
Autoritățile pot avea acces la conversațiile utilizatorilor
De curând a fost emis un avertisment din partea echipei de securitate a aplicației cu privire la securitatea guvernamentală. Cu toate că tehnologiile de criptare sunt foarte avansate, instituțiile statului vor avea acces la conversațiile private ale utilizatorilor.
Un document lansat de compania Meta menționează că guvernele statelor ar putea urmări discuțiile între utilizatori, fiind folosită analiza traficului de internet. Astfel, ar putea fi identificate și persoanele fizice care scriu mesajele, în caz de este nevoie.
Totuși, conținutul mesajelor rămâne protejat, informațiile la care au acces guvernele sunt cu privire la locațiile utilizatorilor. În acest fel, este compromisă, într-o anumită măsură intimitatea conversațiilor, deși subiectul este unul privat, la care nu va exista acces.
Reprezentanții WhatsApp au anunțat că tehnologiile existente în acest moment reușesc să protejeze doar conținutul mesajelor, nu și locația sau identitatea utilizatorilor.
„Chiar și presupunând că criptarea WhatsApp este indestructibilă, atacurile continue de colectare și corelare ar încălca modelul nostru de confidențialitate intenționat.”
Detalii despre securitatea aplicației
WhatsApp a fost lansată în 2009 de Jan Koum și Brian Acton, doi foști angajați Yahoo, iar în prezent aplicația este deținută de compania Meta. În 2014, Facebook a achiziționat WhatsApp pentru aproximativ 19 miliarde de dolari.
În ceea ce privește securitatea, aplicația are mai multe criterii importante.
Criptare End-to-End: Mesajele, apelurile, fotografiile, videoclipurile și documentele sunt protejate de criptarea end-to-end.
Verificarea Dublă: Oferă opțiunea de autentificare în doi pași pentru o securitate sporită.
Politica de Confidențialitate: În urmă cu ceva timp, au apărut mai multe controverse, după ce s-a implementat partajarea datelor cu platforma Facebook.