La ce temperatură trebuie să ții aerul condiționat pentru ca factura la curent să fie mică. Cheltuielile scad până la un sfert
Prețurile energiei electrice au fost în continuă creștere, în ultima perioadă, așa că , și facturile au fost tot mai mari. Oamenii caută diverse variante pentru a face economie. La ce temperatură trebuie să ții aerul condiționat pentru ca factura la curent să fie mică. Cheltuielile scad până la un sfert.
- Cum economisești curent
- La ce temperatură trebuie să ții aerul condiționat pentru ca factura la curent să fie mică
- Cheltuielile scad până la un sfert
Vremea caniculară ne cam ”obligă” să cumpărăm (dacă nu avem deja unul) și să folosim aparatele de aer condiționat. Cum prețurile energiei electrice au crescut foarte mult în ultima perioadă, mulți oameni se gândesc de două ori înainte să pornească minute în șir aerul condiționat. Aerul rece înseamnă, vara asta, facturi mai mari la curent.
La ce temperatură ții aerul condiționat pentru ca factura la curent să fie mică
Anul acesta, comparativ cu anul trecut, un aparat de aer condiționat costă mai mult, la fel și montarea lui. Pe timpul verii, cererea de astfel de electrocasnice este una extrem de mare, așa că şi timpul de aşteptare pentru montarea unei instalaţii creşte.
”Cererea este destul de mare în perioada de caniculă. Atunci când este caniculă, perioadele de aşteptare sunt ceva mai mari. Acum perioadele sunt 7-10 zile.”, a spus Marian Pandele, manager firmă aer condiţionat, potrivit observatornews.ro.
Chiar dacă își achiziționează aparate de aer condiționat, oamenii le deschid porţia, de teamă că vor plăti facturi mari la curent.
”Un aparat de aer condiţionat consumă în medie până la 420 de Kwh/h. La prețurile din ziua de azi plafonate, ar insemna un cost de 420 de lei. Temperatura optimă în casă este recomandată între 20 şi 25 de grade, iar dacă noi o modificăm doar cu trei grade, putem să reducem acest cost până la un sfert. Adică 25%, ceea ce ar însemna la un preţ de 420 de lei dintr-o factură, ar însemna foarte mult pentru consumatorul final.”, a spus Olivian Savin, expert energie, pentru observatornews.ro.
Până la urmă, cea mai bună setare a aerul condiționat pentru casa ta este cea care vă pe toți membrii familiei să vă simțiți confortabil cu costurile utilităților pe care vi le puteți permite.
Alte sfaturi pentru răcorirea casei și economisirea banilor
- închide jaluzelele pe timpul zilei pentru ca razele soarelui să nu mai încălzească încăperea;
- închide ferestrele în timpul zilei pentru a etanșa aerul mai rece în încăpere;
- evită utilizarea aparatelor care generează căldură, mai ales în timpul zilei;
- oprește aerul condiționat și deschide ferestrele noaptea pentru a răci în mod natural casa;