Alertă ANM! Un ciclon de aer polar revine în România, de Bobotează. Urmează temperaturi extreme
Vești bune pentru iubitorii de iarnă! Un ciclon de aer polar se apropie de România. După valul de temperaturi mari, gradele din termometre vor scădea drastic și se vor înregistra valori extreme. Vremea se schimbă radical înainte de Bobotează, conform anunțului meteorologilor.
- Temperaturile scad drastic în România
- Un ciclon de aer polar revine în majoritatea zonelor din țară
Meteorologii au revenit cu un anunț important pentru toți românii. În timp ce unii așteaptă să ningă, temperaturile de afară sunt specifice celor de primăvară.
Însă, acest lucru se va schimba curând, căci un ciclon de aer polar revine în România curând. Înainte de Bobotează, se vor înregistra temperaturi extreme.
Un ciclon de aer polar revine în România, de Bobotează. Urmează temperaturi extreme
A fost anunțatp venirea unei noi mase de aer polar în România. Acest lucru va aduce temperaturi foarte scăzute și ninsori abundente la altitudinile mari din țară.
Încă de la sfârșitul acestei săptămâni, gradele vor scădea treptat, iar vortexul polar își va face simțită prezența în țara noastră.
Urmează zile cu temperaturi scăzute, ninsori și viscol în cea mai mare parte a țării. Așadar, așa cum este de așteptat și cum s-a mai întâmplat până acum, de Bobotează românii vor avea parte de aer polar și mult mai puține grade în temometre comparativ cu cele din această perioadă. După zile cu soare și vreme de primăvară, românii se vor putea bucura de iarnă.
Ce se întâmplă până atunci
Vremea s-a schimbat brusc în ultimele săptămâni, când temperaturile au crescut treptat, până au ajuns la fel de mari ca cele specifice de primăvară.
Meteorologii au vești proaste pentru cei care așteaptă ninsorile, căci în prima săptămână din anul 2024, temperaturile vor crește chiar și până la 12 grade Celsius.
”Anul se încheie cu temperaturi de primăvară, temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă. Astăzi, maximele vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade.
În mod obișnuit, ar trebui ca temperaturile maxime să fie cuprinse între -2 și 4 grade, deci o diferență față de norme chiar de 10 și peste 10 grade”, a transmis meteorologul Oana Păduraru, la antena3.ro.