ANM a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Până când este valabilă atenționarea
Meteorologii au anunțat că va ploua și în zilele următoare, astfel că a fost emisă o informare metro de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului valabilă de astăzi de la ora 10.00 până mâine la aceeași oră.
- ANM a emis o informare meteo de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului
- Ce zone sunt vizate de atenționare
De astăzi de la ora 10.00 până mâine, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului și o altă atenționare de cod portocaliu valabilă pentru litoral. Meteorologii au emis astăzi și o informare meteo de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.
Informare meteo de ploi și intensificări ale vântului
Meteorologii au anunțat că până mâine, la ora 10.00 este în vigoare o informare și este posibil ca vântul să sufle la rafală cu 40...55 km/h. Sunt așteptate și ploi în estul și sud-estul țării.
„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice și la munte, cu viteze de 40...55 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70...80 km/h. Pe parcursul zilei de marți, în regiunile estice și sud-estice ploile vor continua și pe arii restrânse se vor acumula 10...15 l/mp”, au transmis meteorologii.
Ce spun meteorologii despre ciclonul Ashley, cel care a făcut ravagii în mai multe zone din lume
Zilele trecute, meterologii au anunțat că România va fi măturată de ciclonul Ashley, cel care a făcut ravagii în mai multe zone din lume. Directorul ANM a explicat faptul că nu a anunțat niciodată că acest ciclon va ajunge și în România și că, de fapt, a fost vorba de o activitate ciclonică.
„Administrația Națională de Meteorologie, când emite aceste avertizări, ia în calcul și analizează toate instrumentele de care dispune, respectiv modelele numerice de prognoză a vremii. Modelele de arie limitată indicau o probabilitate foarte mare ca aliniamentul zonei Galați, pe o linie de convergență, să înregistreze în partea de centru și vest valori de 70 de l/mp. Având în vedere condițiile preexistente, ca urmare a unui sol deosebit de îmbibat, suprasaturat, având în vedere episodul anterior, situația râurilor colmatate, cantități de 25, 40 de l/mp, puteau să mențină și să crească riscul intervențiilor în zonă, astfel încât instituirea Codului roșu s-a bazat pe aceste argumente”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu