Live acum Mireasa. Capriciile iubirii
Prime time
Homepage » Actualitate » Meteo » ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea până la finalul lunii august

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea până la finalul lunii august

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 16.08.2022 la 08:35 Actualizat pe 16.08.2022 la 08:35

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis progonoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea până la finalul lunii august. VOr rămâne temperaturile numai bune pentru a petrece timp pe litoral, sau ploile și vremea răcoroasă ne vor da planurile peste cap?!

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

colaj spynews / facebook

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se va răci, după următoarele patru zile caniculare în care temperaturile vor depăși valori de 36 grade. Se anunță ploi în ziua de16 august și între 19-21 august.

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii au spus cum va fi vremea în intervalul 16 - 28 august.

În Banat, vremea se va încălzi treptat, astfel încât în zilele de 18 și 19 august media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 36 de grade, iar a minimelor va fi de 19...20 de grade. Apoi, vremea se va răcori, astfel încât între 20 și 24 august temperaturile maxime vor avea o medie între 28 și 30 de grade, iar minimele, în general, între 15 și 17 grade. Până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative și media lor va fi de 30...31 de grade în cazul maximelor și de 16...17 grade a minimelor. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 16 august și între 19 și 21 august.

În Crișana, până în jurul datei de 19 august vremea se va încălzi. Mercurul din termometre va atinge 35...36 de grade iar a minimelor 18...20 de grade. Între 20 și 23 august însă, se va răcori, maximele termice vor fi în medie de 27...29 de grade, iar minimele de 14...17 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 19 și 21 august.

În Transilvania, în jurul datei de 19 august, maximele termice vor atinge în medie 34 de grade, iar minimele 17 grade. În următoarele două zile, media temperaturilor maxime va scădea cu aproximativ 7...8 grade, iar a minimelor cu 2...4 grade. În următoarele zile, valorile termice maxime vor avea o medie apropiată de 28 de grade, iar minimele de 13 grade. Vor fi condiții pentru averse aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse acestea se vor semnala la începutul intervalului, precum și între 19 și 21 august.

În Maramureș, media maximelor termice va fi de 30 de grade, iar în următoarele două zile se va încălzi până când aceasta va atinge 34...35 de grade, apoi, în zilele de 20 și de 21 august, va scădea cu 8...9 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa în medie între 27 și 29 de grade. În ceea ce privește media minimelor termice, aceasta va avea valori între 16 și 18 grade în prima săptămână, apoi între 14 și 16 grade. Vor fi posibile averse aproape în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai mare între 15 și 17 august și între 19 și 21 august.

În Moldova, maximele termice vor fi în creștere până în data de 19 august, atunci când media lor va atinge 33...34 de grade. Media minimelor termice se va situa între 17 și 19 grade în prima săptămână și între 15 și 17 grade în cea de-a doua. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 15 – 22 august.

În Dobrogea vremea se va încălzi treptat, astfel încât în jurul datei de 19 august media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar a minimelor va fi de 21...22 de grade. În zilele imediat următoare se va răcori, iar între 22 și 28 august temperaturile maxime vor avea o medie între 28 și 30 de grade, iar minimele între 18 și 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în primele zile de prognoză și în intervalul 20...22 august.

În Muntenia, până în jurul datei de 19 august vremea se va încălzi, astfel încât media maximelor de temperatură va ajunge să atingă aproximativ 36 de grade, iar a minimelor 18...20 de grade. Între 20 și 23 august, însă, se va răcori, maximele termice vor fi în medie de 29...32 de grade, iar minimele în medie de 17...19 grade.

Pentru Oltenia, în jurul datei de 19 august, maximele termice vor atinge în medie 35...36 de grade, iar minimele 19...20 de grade. În următoarele trei zile media temperaturilor maxime va scădea cu aproximativ 8 grade și a minimelor cu 4 grade. Probabilitate mai mare pentru averse va fi în primele zile de prognoză și din nou după data de 19 august.

La munte, vremea se va încălzi până în jurul datei de 19 august, atunci când media maximelor termice va ajunge să atingă aproximativ 26 de grade, iar a minimelor va fi de 13...15 grade. În zilele imediat următoare se va răcori, iar între 22 și 28 august temperaturile maxime vor avea o medie între 17 și 20 de grade, iar minimele între 9 și 12 grade. Vor fi perioade cu averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse în primele două și între 19 și 24 august, scrie stiripesurse.ro.

Citește și Anunț ANM de ultimă oră. Cod Galben. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. Sunt vizate peste 25 de județe, Bucureștiul și litoralul românesc

În articolul
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea până la finalul lunii august
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Retete
Rețetă de drob ca la mănăstirea Putna. Cum fac sfinții părinți acest fel tradițional de Paște / FOTO
  • Rețetă de drob ca la mănăstirea Putna
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
Showbiz intern
Vloggerul Colo vrea să se facă dreptate, după scandalul cu scenaristul de la Buzz House. A fost la un pas de închisoare din cauza unor glume spuse pe internet / VIDEO
  • Colo vrea să se facă dreptate
  • Ce a spus vloggerul despre scenaristul de la Buzz House
Showbiz intern
Daniel Onoriu a fost condamnat la închisoare, după ce a încălcat ordinul de protecție! Fostul pilot are de suferit după scandalul cu Isabela Onoriu
  • Daniel Onoriu, condamnat la închisoare
  • Decizia luată după ce a încălcat ordinul de protecție
Emisiuni TV
Acces Direct. Cum se apără Marian, soțul Loredanei. Cum răspunde acuzațiilor încă soției lui: "Știe foarte bine..." / VIDEO
  • Marian a fost acuzat de încă soția lui că și-a făcut o amantă
  • Cum răspunde acuzațiilor încă soției lui
Showbiz intern
Încă o lovitură dură pentru Loredana Chivu în procesul cu fostul iubit. I-a fost respinsă cererea de a-și recupera bunurile / FOTO
  • Lovitură grea pentru Loredana Chivu
  • Cererea de a-și recupera lucrurile a fost respinsă
Emisiuni TV
Acces Direct. O tânără susține că soțul cu care se află în divorț și mama lui vor să îi ia fetița, deși nu se ocupă de ea: "Nu i-a interesat..." / VIDEO
  • O tânără mamă este disperată
  • Loredana susține că soțul cu care se află în divorț și mama lui vor să îi ia fetița
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț