ANM anunță temperaturi negative în următoarele zile. Vom avea parte de cele mai reci nopți și dimineați din luna noiembrie
Iarna începe să își intre mai devreme în drepturi. Un anunț de ultim moment vine acum direct de la Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii anunță temperaturi negative în următoarele zile, atunci când vom avea parte de cele mai reci nopți și dimineți din luna noiembrie.
- Joi și vineri vom avea parte de cele mai reci nopți și dimineți ale lunii.
- ANM anunță minime de minus patru grade Celsius.
Ne-am bucurat de cea mai căldă dimineață a lunii, iar acum urmează să avem parte și de cele mai friguroase zile și nopți, căci termometrele vor arăta temperaturi negative.
ANM anunță dimineți și nopți cu temperaturi negative
Conform directorului ANM, Elena Mateescu, începând chiar din această seară, în zonele înalte de la munte se va depune un strat consistent de zăpadă, iar ploaia din zonele mai joase se va transforma treptat în lapoviță. De asemene, vântul va începe să sufle și el cu putere, mai ales în Carpații Meridionali, acolo unde la rafala va bate cu 70 de km pe oră.
„Chiar din această noapte în zona montană înaltă la altitudini mai mari de 1.400 de metri ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, iar în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă. În același timp, mâine discutăm şi de intensificări ale vântului, în special, în Meridionali, unde rafalele de vânt de peste 60-70 de km pe oră vor determina spulberarea stratului de zăpadă depus”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, conform Antena 3.
Nu doar la munte se va schimba vremea, căci din această seară și până marți la ora 20:00, în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă depășind izolat 35 de litri pe metru pătrat.
”În același timp, discutăm şi de o informare meteorologică valabilă până mâine seară la ora 20:00 care vizează cantități de precipitații moderate cantitativ în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vorbim de cantități care pot depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat 30-35 de litri pe metru pătrat. Din această noapte, la munte se va depune strat de zăpadă, a mai declarat specialistul ANM.
Și tot în aceste zone, dar și în sud şi sud-estul ţării, termometrele vor arăta până pe data de 15 noiembrie temperaturi mai scăzute decât ceea ce ar fi normal pentru perioada calendaristică la care ne aflăm. Astfel, joi și vineri vom avea parte de cele mai rece nopți și dimineți, minimile prognozate de meteorologi încadrându-se între -1 și -10 grade Celsius.
”Din punct de vedere termic, de mâine vremea se va răci accentuat şi în partea de sud şi sud-est a ţării, acolo unde vorbim de temperaturi de sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, având în vedere că maximele se vor situa între 6 până la 13 grade Celsius. Miercuri dimineață vorbim de minime între -4 până la +4 grade. Joi şi vineri vorbim de cele mai reci nopți şi dimineți din această lună. Este posibil să consemnăm în depresiunile din Transilvania, joi şi vineri valori de până la -10 grade Celsius. Inclusiv în Capitală sunt aşteptate valori negative -1, -2 grade, posibil mai coborâte în zona preorășenească. Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie”, a concluzionat meteorologul.