Anunț ANM. Cod galben de ceață în mai multe localități. Ce zone sunt sub atenționare
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de ceață densă, valabil pentru mai multe localități. Șoferii sunt sfătuiți să fie atenți, pentru că vizibilitatea poate să scadă sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.
- Cod galben de ceață în mai multe localități
- Ce zone sunt sub atenționare
ANM a emis o nouă avertizare cod galben de ceață, de aceea, șoferii trebuie să fie atenți la drum, pentru că vizibilitatea va fi redusă.
Cod galben de ceață în mai multe localități
Potrivit informațiilor oferite de Administrația Națională de Meteorologie, este în vigoare un cod galben de ceață densă valabil pentru județele Botoșani, Suceava și Satu Mare.
Mai exact, zonele sub atenționare sunt: județul Botoşani, zona joasă a județului Suceava, respectiv zona localităților: Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Cajvana, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Liteni, Marginea, Salcea, Dumbrăveni, Cornu Luncii, Udești, Arbore, Mălini, Șcheia, Verești, Preutești, Bosanci, Baia, Zvoriștea, Todirești, Vicovu de Jos, Păltinoasa, Frătăuții Noi, Dărmănești, Forăști, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Fântânele, Grănicești, Râșca, Boroaia, Ipotești, Vadu Moldovei, Volovăț, Rădășeni, Horodnic de Sus, Dornești, Cacica, Dolhești, Moara, Horodniceni, Satu Mare, Adâncata, Vulturești, Bogdănești, Bilca, Mitocu Dragomirnei, Hânțești, Pătrăuți, Stroiești, Bălcăuți, Iaslovăț, Zamostea, Siminicea, Voitinel, Grămești, Pârteștii de Jos, Calafindești, Drăgoiești, Drăgușeni, Gălănești, Botoșana, Horodnic de Jos, Berchisesti, Bunești, Ilișești, Fântâna Mare, Mușenița, Comănești, Hârtop, Poieni-Solca, Șerbăuți, Ciprian Porumbescu, Burla, Bălăceana.
Șoferii trebuie să fie atenți, pentru că vizibilitatea va scădea sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri. Avertizarea meteorologică este în vigoare până în această seară, la ora 20:00.
Moldova și nord-estul Munteniei se află și sub o avertizare cod galben de polei, valabilă până mâine, 13 ianuarie, la ora 06:00.
Meteorologii au explicat faptul că, în aceste zone, există mari șanse de precipitații și se poate depune polei, cu precădere în Moldova și partea nord-vestică a Munteniei.
Condițiile meteo nu vor fi favorabile nici în nordul Dobrogei și Transilvania, zone unde se poate depune polei.
„În intervalul menționat, în Moldova și în nord-estul Munteniei temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, burniță și lapoviță) și pe arii relativ extinse se va depune polei. Precipitații mixte și depuneri de polei vor fi pe arii mai restrânse și în restul Munteniei, în nordul Dobrogei și în Transilvania”, au explicat meteorologii.