Anunț ANM de ultim moment! Cod galben de grindină și vijelii puternice în România. Care sunt zonele vizate
Anunț de ultimă oră al specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie. Cu puțin timp în urmă a fost emisă o atenționare cod galben de vijelii și grindină. Avertizarea este valabilă astăzi, 25 aprilie, pentru mai multe regiuni ale țării.
- Alertă meteo în zeci de localități din România
- Specialiștii ANM au emis Cod galben de grindină și vijelii puternice
Vremea continuă să fie capricioasă și astăzi în toată țara. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au precizat care sunt regiunile vizate de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină. Potrivit meteorologilor, zonele afectate vor include Muntenia, Oltenia, Transilvania și Moldova, cu posibile manifestări locale și în Dobrogea, precum și izolat în alte regiuni.
Cod galben de grindină și vijelii puternice în România
O atenționare cod galben de vijelii și grindină a fost emisă de meteorologi cu puțin timp în urmă pentru județele Gorj și Mehedinți.
Județul Gorj: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Târgu Cărbunești, Bâlteni, Mătăsari, Bălești, Plopșoru, Țicleni, Drăguțești, Scoarța, Peștișani, Fărcășești, Negomir, Slivilești, Dănești, Borăscu, Urdari, Văgiulești, Bolboși, Stănești, Drăgotești, Telești, Bălănești, Turcinești, Câlnic, Lelești, Samarinești, Ciuperceni, Arcani;
Județul Mehedinţi: Strehaia, Corcova, Broșteni;
Meteorologii anunță că se vor semnala : averse care vor acumula peste 20...30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.
Cod galben de ploaie în Iași
Pentru județul Iași, meteorologii au emis un cod galben de ploaie. Se vor semnala : descărcări electrice, averse care local vor acumula 20...30 l/mp, grindină.
Localitățile vizate: Belcești, Popricani, Șipote, Erbiceni, Vlădeni, Bivolari, Andrieșeni, Focuri, Victoria, Probota, Țigănăși, Rediu, Trifești, Gropnița, Coarnele Caprei, Movileni, Românești, Fântânele, Roșcani;
Cum va fi vremea de 1 mai
Meteorologii anunță că temperaturile medii în vacanţa de 1 Mai şi de Paşte vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-vestice, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sud-estice.
„Estimarea pentru următoarele patru săptămâni și mai ales și ultima intervalul 29 aprilie – 6 mai, care cuprinde perioada Sărbătorilor pascale, arată o vreme ușor mai caldă în jumătatea estică, cu abateri termice pozitive mai mari chiar în zona litoralului. Acest lucru poate indica faptul că în perioada respectivă putem să avem o vreme în general frumoasă. Nu excludem ca și ultima lună de primăvară, practic, care reprezintă și cea mai instabilă lună a primăverii și cea mai caldă, să aducă din nou aceste tendințe de vreme schimbătoare și cu variații semnificative”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM.