Orașul dispărut din România cu nume rușinos! Aici s-a născut Mihai Viteazu, dar a fost șters de pe hartă. Vezi motivul
Orașele care înainte erau celebre în România acum sunt doar părți din istoria noastră. Există un oraș în România, fost centru comercial extrem de important, locul nașterii lui Mihai Viteazu, care pur și simplu a dispărut de pe harta țării noastre. Iată despre ce oraș este vorba și ce nume rușinos purta!
- De la ce vine, de fapt, numele acestui oraș
- De ce a fost șters de pe hartă
- Puțini români știu asta
Mulți români nu știu că la noi în țară a existat un oraș important pentru economia României, care, spre surprinderea tuturor, purta un nume destul de rușinos și controversat, mai ales în ceea ce îi privește pe localnici.
Orașul dispărut din România cu nume rușinos
Chiar Mihai Viteazul s-a născut în orașul de lângă localitatea ialomiţeană Giurgeni, în anul 1558. Cu toate acestea, acum a dispărut de pe harta României, deşi era un oraş medieval înfloritor, cu o economie puternică.
Oraşul de Floci a fost extrem de important pentru țara noastră, fiind crucial pentru economia, dar și politica statului medieval din Ţara Românească. Potrivit specialiștilor, aici se vindeau în general haine de blană naturală.
Numele acestui oraș vine de la faptul că locuitorii obișnuiau să vândă lână de oaie şi piei de capră, bovine şi porcine, dar și tot felul de blănuri pentru haine, accesorii sau încălțăminte. Orașul a ajuns o ruină după anul 1990.
De la ce vine, de fapt, numele acestui oraș
Cu toate acestea, din cauza pagubelor materiale extrem de mari, orașul a fost reconstruit și distrus din temelii de mai multe ori, până când a dispărut în totalitate de pe harta țării noastre.
Ulterior, s-a spus că oraşul de Floci va fi modernizat cu aproximativ 13 milioane de lei. Biserica de lemn din zona Muzeului Naţional al Agriculturii din Slobozia şi conacul Bolomey de la Cosâmbeşti urmau să fie reabilitate.
În prezent, baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci se află în grija Muzeului Județean Ialomița.
În concluzie, specialiștii sunt de părere că numele acestui oraș are legătură directă cu lâna proaspăt tăiată, încă neprelucrată, care se comercializa în evul mediu.