Populația lumii a ajuns la 8 miliarde. Care sunt statele cele mai populate
Populația lumii a ajuns la opt miliarde de persoane. În doar 11 ani s-au născut peste un miliard de copii pe tot globul. Conform cifrelor, jumătate dintre toți locuiesc în doar șapte state și se preconizează o creștere.
- Populația lumii a ajuns la 8 miliarde
- Ce state sunt cele mai populate
Astăzi s-a atins pragul de opt miliarde de oameni pe planetă, conform ONU. Un miliard de persoane s-au născut la distanță de doar 11 ani după ce s-a depășit pragul de șapte milioane.
Conform datelor, în următorii 15 ani am putea ajunge la 9 miliarde, iar zece miliarde abia în anul 2080. Peste jumătate din populația lumii trăiește în doar șapte state. În această numărătoare intră China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. În următorii ani India va depăși China la numărul populației.
În această perioadă se desfășoară conferința mondială asupra Climei, COP27 în Egipt. Reprezentanții statelor vorbesc despre problemele climatice apărute în ultima vreme.
Țările bogate sunt responsabile pentru încălzirea planetei, iar țările mai sărace cer ajutor pentru a face față. ONU a anunțat că populația are un impact uriaș asupra mediului și a problemelor care au apărut.
"Țările unde consumul de resurse materiale şi emisiile de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor sunt cele mai ridicate, sunt în general cele în care venitul pe cap de locuitor este cel mai mare şi nu acolo unde populaţia creşte rapid. Impactul nostru asupra planetei este determinat mult mai mult de comportament decât de numărul nostru", a anunțat Jennifer Sciubba, cercetător rezident la Wilson Center.
Țările tot mai sărace au o creștere uriașă a demografiei. Aici vorbim de state precum India ce are în prezent 1,4 miliarde de locuitori și se preconizează că va depăși China. În Bombay, aproape jumătate din populație trăiește în condiții de nedescris. Sărăcia este una cumplită, zonele sunt supraaglomerate. Au improvizat căsuțe în care să locuiască, dar nu dispun de apă sau electricitate.