Preparatele românești incluse în topul internațional de mâncăruri. Sarmalele și ciorba rădăuțeană se află pe listă
Preparatele românești sunt iubite în întreaga lume, astfel că ele au intrat într-un top internațional. Sarmalele, plăcinta, supa rădăuțeană sau mujdeiul se numără printre mâncărurile apreciate și au obținut un loc într-o listă concepută de TasteAtlas.
- Preparatele românești incluse în topul internațional de mâncăruri
- Sarmalele și ciorba rădăuțeană se află pe listă
În România găsești o mulțime de preparate delicioase, iar mulți străini laudă bucătăria noastră. Site-ul TasteAtlas, cunoscut ca și „enciclopedia aromelor” a făcut un top cu cele mai bune preparate românești.
Ce preparate au intrat în topul internațional
Bucătăria românească se poate mândri cu multe mâncăruri delicioase, pe care multe persoane le consumă. Sarmalele, ciorba rădăuțeană, mujdeiul sau bulzul ocupă locuri fruntașe în acest top.
Mujdeiul este un sos de usturoi, dar gustul pe care îl are după ce a fost preparat de români este unul perfect. El se prepară din căței de usturoi, ulei de floarea soarelui, piper și apă. Pe locul 12 se află ciorba rădăuțeană, într-un top cu cele mai bune supe tradiționale din lume.
”Mujdeiul este varianta românească a sosului de usturoi. Constă din căței de usturoi, ulei de floarea soarelui, piper și apă. Cuișoarele sunt piureate cu alte ingrediente, iar sosul este apoi servit de obicei cu pește sau cartofi prăjiți. Mujdeiul poate varia ca textură de la curg la gros. Numele acestui sos este derivat din must de ai, adică must de usturoi. De asemenea, ciorba rădăuțeană apare pe locul 12 într-un clasament al celor mai bune supe tradiționale din lume”, este prezentarea făcută de TasteAtlas.
Ciorba rădăuțeană ocupă locul 12 în top
Nici preparatele de bază sau aperitivele nu au fost uitate, ele fiind incluse în acest top. Aici putem menționa de bulzul ciobănesc, sarmale, zacustă, mici și papanași. Salata de icre, de vinete sau fasolea bătută pare că i-au cucerit pe degustători.
Ciorba rădăuțeană este preparată din mai multe legume, inclusiv suc de lămâie și smântână. Ea poate fi folosită și ca remediu împotriva mahmurelii, fiind extrem de apreciată.
”Este o supă tradițională românească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede. Supa este destul de acră datorita adaosului de suc de lămâie. In Romania, ciorba Radăuțeană este apreciata in special pentru ca este un remediu pentru mahmureala si are proprietăți vindecătoare - este adesea folosita ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, scrie site-ul TasteAtlas.
Tot aici există și un clasament cu cele mai proaste mâncăruri românești. În acest tip sunt incluse salata de castraveți, chiftele de pește, papricaș de pește, mămăligă cu lapte, urzici cu usturoi, salată de varză, jumări, ciorbă de oase și de praz.