Rugăciune de mulțumire. Cele mai puternice rugăciuni de mulțumire pe care să le rostești
Rugăciunile sunt cele mai puternice și de ajutor pentru cei care vor să „vorbească” cu Dumnezeu. Fie ele de cerere sau pentru iertarea păcatelor, rugăciunile de mulțumire sunt cele mai benefice sufletului.
- Cele mai puternice rugăciuni de mulțumire
- Rugăciuni scurte pentru Dumnezeu, Maica Domnului și Îngeri Păzitori
Există mai multe tipuri de rugăciuni d emulțumire, ce pot fi adresate tuturor celor responsabili de mântuirea creștinilor. Printre ele se numără cele de mulțumire față de Dumnezeu, față de Fecioara Maria au pentru îngeri și sfinți.
Rugăciune de mulțumire către Dumnezeu tatăl
Printre cele mai importante rugăciuni se numărăr cea de mulțumire pentru Dumnezeu tatăl.
„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine, nevrednicul robul Tau”.
Rugăciunea de mulțumire către Maica Domnului
Toți creștinii cunosc cel puțin o rugăciune de mulțumire adresată și Fecioarei Maria, cea Născătoare de Dumnezeu.
„Preasfanta Fecioara, Preacurata Maica Nascatoare de Dumnezeu, Iti multumesc ca ne esti si noua Mama Buna, Iubitoare si Grabnic Ajutatoare! Iti multumesc pentru toate icoanele Tale facatoare de minuni si pentru tot Harul care se revarsa prin ele! Iti multumesc Maicuta pentru toate comunicarile Tale sfinte, pentru sanatate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mama Iubitoare fata de noi toti!”.
Rugăciune de mulțumire către toți sfinții
De asemenea, axistă și o rugăciune ce se spune pentru a le mulțumit tuturor sfinților existenți, fie ei mai mari sau mai mici, foarte benefică pentru cei care o rostesc.
„O, preafericiţilor, plăcuţilor lui Dumnezeu, Sfinţilor Toţi, care staţi înaintea pristolului, Sfintei Treimi şi vă bucuraţi de fericirea cea negrăită! Iată acum, în ziua serbării voastre cea de obşte, fraţii voştri cei mai mici, care aducem vouă aceste cântări de laudă şi prin mijlocirea voastră cerem milă şi iertare de păcate de la preabunul Dumnezeu. Că ştim bine că toate câte voiţi puteţi cere de la Dânsul. Deci cu smerenie ne rugăm vouă ca să rugaţi pe Stăpânul cel milostiv să ne dea nouă duhul râvnirii voastre, spre pază sfintelor Lui porunci; ca, mergând pe urma voastră, să punem cu bună cucernicie şi fără prihană să săvârşim călătoria vieţii celei pământeşti, învrednicindu-ne întru pocăinţă a ajunge la locaşurile raiului cele preaslăvite şi acolo împreună cu voi să preaslăvim pe Tatăl şi pe Fiul Şi pe Duhul Sfânt, în vecii vecilor! Amin!”.
Rugăciune de mulțumire către îngerul păzitor
Și față de îngerul păzitor al fiecărei persoane există o rugăciune de mulțumire, care trebuie rostită de creștini.
„Sfinte îngere, cel ce stai înaintea pătimașului meu suflet și al vieții mele celei ticăloase, nu mă lăsa pe mine, păcătosul, nici nu te depărta de mine pentru neînfrânarea mea. Nu da loc diavolului celui viclean, ca să-mi stăpânească cu silnicie acest trup muritor. Întărește mâna mea cea slabă și neputincioasă și mă îndreptează la calea mântuirii. Așa, sfinte îngere al lui Dumnezeu, păzitorul și acoperitorul sufletului și al trupului meu celui ticălos, iartă-mi toate cu câte te-am mâhnit în toate zilele vieții mele și orice am greșit în această zi. Acoperă-mă în această noapte și mă păzește de toată ispita celui potrivnic, ca să nu mânii cu nici un păcat pe Dumnezeu; și te roagă pentru mine către Domnul, ca să mă întărească întru frica Sa și vrednic să mă arate pe mine, robul Său, bunătății Sale. Amin”.
Rugăciune de mulțumire pentru vindecare
Și în ceea ce privesc vindecările de boli sau suferințe grele există o rugăciune de mulțumire, adresată tuturor persoanelor sfinte aflate în Ceruri.
„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică și cu cutremur, aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tău. Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri, ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.
Rugăciune de mulțumire pentru copii
Fiecare părinte are la dispoziție și o rugăciune scurtă pentru protejarea copiilor și aceasta sună astfel:
„O, Preasfanta Stapana, Fecioara, de Dumnezeu Nascatoare, mantuieste si ocroteste pe fiii mei (numele), pe toti pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezati si pe cei fara de nume si pe cei ce se afla in pantecele mamei lor. Ocroteste-i pe ei cu acoperamantul tau de Maica, pazeste-i pe ei intru frica de Dumnezeu si intru ascultarea de parinti si roaga-te Domnului nostru si Fiului tau sa le daruiasca lor ceea ce le este de folos pentru mantuirea lor. Ii incredintam pe ei purtarii tale de grija, Maica, ca tu esti Acoperamant dumnezeiesc al robilor tai. Amin”.
Rugăciune de mulțumire către Sfânta Treime
Pe lângă rugăciunile singurale de mulțumire, există și o rugăciune adresată Sfintei Treimi, formată din Dumnezeu-tatăl, Dumnezeu-fiul și Feciara Maria.
„Preasfântă Treime, Stăpânire de o ființă, pricinuitoare a tot binele, ce vom răsplăti Ție pentru toate câte ne-ai dat nouă, păcătoșilor și nevrednicilor, pe care mai înainte de a ne naște noi în lume le-ai rânduit, și pentru toate cele ce ne dai fiecăruia dintre noi în toate zilele și pentru cele ce ai gătit nouă tuturor în veacul cel viitor? Deci, se cuvenea pentru atâtea binefaceri și îndurări, să mulțumim Ție, nu numai cu cuvintele, ci, mai ales, cu faptele, păzind și împlinind poruncile Tale; iar noi, cu patimile noastre și cu obiceiurile cele rele, în nenumărate păcate și fărădelegi ne-am aruncat…”.