Stațiunea din România spălată cu detergent după plecarea turiștilor: "Locurile frecventate devin murdare"
Una dintre stațiunile din România a fost spălată cu detergent după plecarea turiștilor. Nu, chiar nu este o glumă! Pentru că în weekend au fost foarte mulți turiști, autoritățile au luat decizia ca străzile din zona centrală a orașului Sinaia, stațiile de autobuz, dar și piațetele, să fie curățate cu detergent de către angajații Primăriei.
- Stațiunea din România spălată cu detergent după plecarea turiștilor
- Aici, zonele cele mai circulate din oraș sunt igienizate periodic
În weekend, în Sinaia, au fost foarte mulți turiști, așa că autoritățile au luat decizia ca străzile din zona centrală a orașului, stațiile de autobuz, dar și piațetele, să fie curățate cu detergent de către angajații Primăriei.
Stațiunea din România spălată cu detergent după plecarea turiștilor
Pe pagina de facebook a Primăriei Sinaia au fost făcute publice imagini cu acțiunea de igienizare a orașului.
„Ne bucurăm că Sinaia atrage, ca în fiecare an, mii de turiști în vacanță. Însă, odată cu încălzirea vremii și aglomerația, locurile des frecventate de cetățeni devin …murdare. Pentru a ne putea bucura de un mediu curat și sănătos, periodic, spălăm și dezinfectăm stațiile de autobuz, piațetele și străzile”, a fost mesajul care a însoțit postarea.
Așadar, potrivit autorităților, zonele cele mai circulate din oraș „devin murdare” atunci când este vizitată de mulți turiști, motiv pentru care străzile din zona centrală a orașului, stațiile de autobuz, dar și piațetele sunt igienizate periodic.
Obiective turistice in Sinaia
Sinaia este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România. Situată la o altitudine cuprinsă între 798 și 1055 m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul văii râului Prahova, are statut de stațiune turistică și balneo-climaterică.
- Mănăstirea Sinaia este încă o mănăstire activă, de călugări, cu clădiri datând din 1695;
- Palatul Peleș este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca reședință de vară pentru primul rege Hohenzollern al Romaniei, Carol I. Construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, clădirea este încercarea regelui de a imita stilul din țara lui natală, creând un ansamblu bavarian în munții din România.
- Pelișor este situat chiar lângă Palatul Peleș și a fost reședința de vară a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Nu la fel de mare ca Palatul Peleș, Pelișor oferă mai mult confort.