Afacerea cu care o româncă a cunoscut succesul la 11.500 de kilometri de casă. Smaranda a cucerit oamenii din Peru cu un preparat îndrăgit la noi în țară
O româncă a decis să ducă și în Peru gustul preparatelor apreciate la noi în țară. Smaranda Cojocaru este stabilită de ani buni acolo, dar nu și-au uitat originile, așa că, împreună cu o prietenă, Paula, au pus bazele unei afaceri de succes.
- Afacerea cu care o româncă a cunoscut succesul la 11.500 de kilometri de casă
- Smaranda a cucerit oamenii din Peru cu un preparat îndrăgit la noi în țară
Smaranda Cojocaru este stabilită de ani buni în Peru, acolo unde s-a și căsătorit. Împreună cu Paula, una dintre prietenele ei, tot româncă, au pus bazele unei afaceri ce îmbină gusturile din bucătăria tradițional românească și cea din Peru.
Afacerea cu care o româncă a cunoscut succesul în Peru
Smaranda Cojocaru este căsătorită cu Luis Antonio Deza, cel care a încurajat-o să îmbine gustul din cele două culturi diferite. Cei doi au pus bazele afacerii „Manos Rumanas”, unde au început să vândă mâncăruri tradițional românești, dar care pot fi combinate cu sosuri specifice bucătăriei din Peru.
Smaranda și soțul ei și-au dorit să facă cunoscute mai multe preparate din bucătăria românească, dar de departe, cel mai apreciat inclusiv de oamenii din Peru sunt micii. Nu sunt serviți cu muștar ca în România, ci au alături sosuri apreciate de peruani. Cei care au gustat pentru prima dată micii s-au declarat încântați. Smaranda Cojocaru a adus pe mesele lor și alte preparate îndrăgite la noi în țară precum salata de vinete, salată boeuf, colivă, salam de biscuiți și mucenici.
Este stabilită în Peru de mai bine de 20 de ani
Chiar dacă este stabilită de peste 20 de ani în Peru și simte că este una de-a lor, Smaranda Cojocaru spune că nu și-a uitat originile și încearcă, pe cât posibil, să păstreze și ceva din gustul bucătăriei tradițional românești. Femeia mai spune că a fost bine primită în comunitate și a fost cucerită de cât de primitori au fost cu ea.
„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha”, a declarat Smaranda Cojocaru, pentru Trome.