Brașovul, solidar cu refugiații ucraineni. Sute de locuri disponibile pentru cei care fug din calea războiului
Zeci de refugiați care fug din calea războiului sunt primiți cu brațele deschise în Brașov. Ucrainenii au primit un pat confortabil, o masă caldă și haine groase.
- Zeci de refugiați care fug din calea războiului sunt primiți la Brașov
- Refugiații ucraineni fug de război
- Brașovenii oferă cazare, mâncare și tot ce au nevoie
Zeci de refugiați care părăsesc Ucraina din cauza războiului sunt primiți cu brațele deschise în Brașov. Refugiații ucraineni au aici adăpost, o masă caldă și haine groase.
România s-a mobilizat pentru a ajuta miile de ucraineni care fug din calea războiului. Cei mai mulți aleg Brașovul, unde există 500 de locuri disponibile pentru cei care fug din calea războiului.
Autoritățile locale din Brașov au deschis uşile pentru primirea refugiaților. Ucrainenii sunt primiţi cu sandwichuri, apă, ceai și cafea.
Brașovenii ajută refugiații cu tot ce pot
Centrul de primire de la Brașov are zone de odihnă, duşuri, locuri de joacă pentru copii şi un supermarket gratuit cu produse donate de braşoveni.
Primarul din Brașov ajută și el refugiații cu tot ce au nevoie. Allen Coliban spune că refugiații primesc tot ce au nevoie, indiferent dacă ajung noaptea, dimineața sau în orice oră a zilei.
Ana Boico este voluntar pentru refugiații din Ucraina. Femeia are 26 de ani, este din Republica Moldova și este șefa unui restaurant din Brașov. Ana s-a oferit să fie traducător voluntar, în tura de noapte, la centrul pentru refugiați din Brașov. Cu ajutorul ei, refugiaţii pot comunica uşor cu autorităţile române, dar și cu gazdele.
„Nu știu, mi-am imaginat cum aș fi eu, în situația respectivă, necunoscând limba, necunoscând absolut nimic, mi-ar fi foarte util să fie cineva care să-mi traducă cel puțin ceea ce se petrece”, a declarat Ana Boico.
Refugiații ucraineni fug de război
Din cauza războiului, 13 femei din Odessa şi-au lăsat în urmă soții, au luat copiii şi au părăsit Ucraina. Cu ochii în lacrimi, femeile au venit în România pentru a-și proteja copii. Acestea sunt acum într-un centru pentru refugiaţi din Braşov.
Refugiatele au ales să părăsească țara, deși nu știau unde să meargă. Acestea au strâns tot şi au plecat imediat ce au văzut că totul se dărâmă în jurul lor.
Deși Ucraina este încă în război, ele speră că totul se va termina curând și că lucrurile vor reveni la normal.
„Tot ce ne dorim acum este să se termine situația de la noi și să plecăm înapoi acasă. Nu vrem să trăim altundeva sau să ne schimbăm obiceiurile”, a declarat o refugiată.
Volodimir Titirenko este și el unul din refugiații care locuiesc la Brașov. Acesta susține că este bătrân, dar totuși vrea să-și ajute țara, fiindcă este în putere.
„Vreau să îmi ajut țara și să o protejez, chiar dacă fac 73 de ani peste două luni. Încă sunt în putere, am spirit de cazac, de ucrainean”, a spus Volodomir Titirenko.