Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Care e, de fapt, povestea bijuteriei
Carmen Harra a vorbit despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Ce spune celebra prezicătoare și care este, de fapt, povestea bijuteriei. Există voci care spun că, după moartea suveranei Marii Britanii, India cere acest briliant care se numește Koh-i-noor.
- Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a
- Care e, de fapt, povestea bijuteriei
Regina Elisabeta a-II-a a fost o mare iubitoare de bijuterii. Majestatea Sa a avut, potrivit informațiilor, una dintre cele mai mari și valoroase colecții de coroane din lume. E adevărat, unele făceau parte din Bijuteriile Coroanei, însă altele îi aparțiuneau personal. „Coroana imperială de stat”, este una dintre cele mai cunoscute coroane, și este cea care a stat aşezată deasupra sicriului reginei la Westminster Hall.
Carmen Harra, despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a
Carmen Harra a vorbit despre diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Ce spune celebra prezicătoare și care este, de fapt, povestea bijuteriei.
„Bijuteriile, de-a lungul timpului, simbolizează puterea. Nu numai că purta coroana, de o valoare inestimabilă, dar purta întotdeauna bijuterii în jurul gâtului, purta cercei, era întotdeauna plină de bijuterii, care simbolizau regalitatea, puterea ei! Există, într-adevăr o poveste că ar exista un diamant care ar fi fost luat de la indieni, simbolul fiind acela că ajuns la Curtea Angliei îi dă, de fapt, putere asupra Indiei”, a spus Carmen Harra într-o emisiune tv.
Carmen Harra făcea referire, în declarația de la sus la diamantul Koh-i-noor, care este una dintre cele mai faimoase pietre prețioase din lume. Acest diamant este renumit în India pentru felul în care a fost cumpărat de britanici, în timpul anexării Punjabului. Această piatră prețioasă a fost prezentată Reginei Victoria, iar cel care a luat decizia de a o păstra a fost Prințul Albert. Acesta a cerut ca piatra să fie șlefuită și mai apoi să fie montată în coroanele Reginelor Alexandra și Maria. Ulterior, în anul 1937, diamantul a fost așezat în coroana Reginei-Mamă.
„Purtând coroana pe cap, e imposibil să citești un discurs, deoarece e dificil să lăsați capul în jos. Ba chiar, vă puteți rupe ușor gâtul. Are multe părți negative, dar nu se poate trece cu vederea importanța și semnificația acesteia.”, spunea Regina Elisabeta a II-a.
Care e, de fapt, povestea bijuteriei
Există voci care spun că, după moartea suveranei Marii Britanii, India cere înapoi acest briliant care se numește Koh-i-noor. Nu este prima dată când se cere acest lucru.
Atunci când India și-a obținut independența, în anul 1947, guvernul a cerut diamantul înapoi. O altă cerere a fost făcură în anul încoronării reginei Elisabeta a II-a, însă toate au fost ignorate, pe motiv că nu există motive legale pentru ca acesta să fie retutuit.