Ce a pățit o româncă în aeroport, în China! A rămas uimită când camerele de supraveghere o urmăreau peste tot
O româncă a povestit de curând ce a pățit pe aeroportul din China, acolo unde digitalizarea a ajuns la un alt nivel. Aeroportul din China este primul în care oamenii sunt identificați prin recunoaștere facială.
- Ce a pățit o româncă în aeroportul din China
- A fost urmărită peste tot
China a dezvoltat o tehnologie de recunoaștere a identității pe aeroporturi, fiind prima țară care a implementat un astfel de sistem. Înainte de îmbarcare, o româncă a povestit că a fost urmărită de camerele de supraveghere, atunci când pe un ecran au apărut numele, punctul de plecare și destinația.
Pe aeroportul din China călătorii sunt identificați prin recunoaștere facială
În urmă cu cinci ani, autoritățile din Beijing au implementat un sistem de recunoaștere facială în metroul Capitalei. Pe atunci, oficialii spuneau că are rolul de a fluidiza accesul pasagerilor și că în acest fel vor fi repartizați pe căile de acces.
Recunoașterea facială este prezentă și în aeroport. Înainte de îmbarcare, o româncă a povestit că a fost identificată de camerele de supraveghere după față, iar pe un ecran au apărut numele, la ce ora va zbura, de unde pleacă și unde ajunge și numărul porții de la care se va îmbarca.
„Până unde a ajuns recunoașterea facială în China. Sunt la aeroport, îmi caut aici zborul și aici este o cameră care îmi va lua fața imediat. Uitați numele meu, la ce oră zbor, de unde până unde și ce gate”, a spus tânăra, pe TikTok.
@aerdevacanta În China ești urmărit în fiecare secundă. Cum este recunoașterea facială în China? 😱 Crezi că va ajunge și în Romania? #aerdevacanta #wheretogo ♬ sunet original - Aer de Vacanta
Poliția din China folosești de ani buni recunoașterea facială
Poliția din China folosește de ani buni ochelari de recunoaștere facială. Inițial, sistemul a fost folosit de poliția feroviară. Ulterior, în 2018, un infractor a fost identificat dintr-o mulțime de 60.000 de oameni cu ajutorul inteligenței artificiale. Chiar dacă autoritățile chineze spun că tehnologia le permite să găsească acei cetățeni-problemă, cercetătorii spun că este posibil ca acest lucru să aibă impact asupra oamenilor.
„Pe de o parte, după cum pretinde guvernul chinez, această tehnologie ar putea contribui într-adevăr la scăderea criminalității în gări și la îmbunătățirea siguranței publice. Pe de altă parte, același guvern ar putea folosi cu ușurință această tehnologie pentru a elimina mai eficient persoanele care încearcă să își protejeze drepturile, cum ar fi petiționarii și apărătorii drepturilor omului”, declara William Nee, la acel moment, pentru ABC News.