Ce este DarkSide, gruparea de hackeri care ar fi atacat cea mai mare conductă de petrol a SUA
Cea mai mare conductă de petrol din SUA, Colonial Pipeline, a fost atacată cibernetic, joi prin metoda Ransomware. Se pare că cei care au făcut acest gest a fost gruparea de hackeri DarkSide, care deja negociază pentru a remedia situația.
- Cine e gruparea de hackeri care au atacat cibernetic conform metodei Ransomware
- Ce își dorește de fapt DarkSide
Sistemul informatic al celei mari mari conducte de petrol din Statele Unite ale Americii a fost atacat joi de către o grupare de hackeri periculoși.
Aceștia au acționat conform metodei Ransomware, iar la o zi distanță de la atac aceștia au cerut răscumpărare pentru a debloca sistemul care va afecta SUA.
DarkSide, gruparea de hackeri care au atacat cea mai mare conductă de petrol din SUA
Se pare că gruparea de hackeri care a acționat împotriva conductei de petrol din SUA este DarkSide. Aceasta a cumpărat informații privind datele de logare al contului celei mai mari conducte, prin intermediul programelor TeamViewer și Microsfot Remote Desktop.
Ancheta care se desfășoară în aceste momente arată că gruparea DarkSide face parte dintr-o țară unde se vorbește limba rusă, cel mai probabil chiar Rusia, aceasta evitând să atace cibernetic companiile mai multor organizații din care fac parte mai multe state.
Conducta Colonial Pipeline transportă zilnic 2,5 milioane de baili de petrol pe zi, ceea ce înseamnă 45 % din aprovizionarea cu motorină, benzină și combustibil pentru aviația de pe Costa de Est.
Casa Albă, implicată în rezolvarea situației
În aceste momente Casa Albă colaborează cu Colonial Pipeline pentru a fi remediată situația cât mai rapid, iar secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo, a anunțat că e o prioritate importantă pentru administrația Biden.
"In cazul in care conductele vor ramane inchise pentru orice durata de timp, acest lucru va avea impact asupra pietei nu doar in SUA, ci si in Europa. In aceste conditii, ma astept ca aceasta perturbare a functsionarii conductespr sa fie rezolvata in cateva zile, pentru ca impactul sa fie limitat", a declarat Carsten Fritsch, analist la Commerzbank.
Grupul de hackeri DarkSide au anunțat luni că obiectul nu e să producă haos în întreaga lume prin atacul cibernetic pe care l-au creat, ci că își dorește doar să câștige bani!
Potrivit experților, se arată că atacul a fost mult mai puternic decât s-a intenționat inițial, iar în prezent e o mare problemă dacă nu va putea fi remediată situația cât mai rapid.