Live acum Star Matinal
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri internationale » LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin au folosit explozive improvizate împotriva civililor. Cele mai noi informații despre război

LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin au folosit explozive improvizate împotriva civililor. Cele mai noi informații despre război

De Mihaela Ioana.
Publicat pe 10.04.2022 la 09:14 Actualizat pe 10.04.2022 la 16:09

Rușii au folosit explozive improvizate pentru a-i ataca pe civili. După retragerea trupelor din partea de nord a Ucrainei, analiștii militari avertizează că ar fi vorba despre o liniște de moment. Un covoi de 13 kilometri se îndreaptă către orașul Velki Burluk. Cele mai noi informații de pe câmpul de luptă.

LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin au folosit explozive improvizate împotriva civililor. Cele mai noi informații despre război

Facebook

UPDATE ora 15:30

Principalul consilier al președintelui Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliaj, susține că liderul Ucrainei s-ar putea întâlni cu VladimirPutin după confruntarea majoră din Donbas.

„Ucraina este pregătită de lupte grele. Ucraina trebuie să le câștige, mai ales în Donbas. Și, după aceea, Ucraina va avea o poziție de negocieri mai puternică, poziție din care pote dicta anumite condiții. După aceea, președinții se vor întâlni. Asta ar putea dura două sau trei săptămâni”, a declarat Mihailo Podoliak.

UPDATE ora 13:45

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a mărturisit că ținta Rusiei ar fi „întregul proiect european”.

„Agresiunea rusă nu a fost menită să se limiteze doar la Ucraina, doar la distrugerea libertăţii şi a vieţilor noastre. Întregul proiect european: acesta este obiectivul Federaţiei Ruse”, a declarat Volodimir Zelenski.

UPDATE ora 10:25

Ministrul britanic al Apărării susține că Rusia vrea să-și mărească numărul trupelor, după „pierderile imense” suferite.

UPDATE ora 09:40

O groapă comună cu zeci de morți din Ucraina a fost decoperită în Buzova, în apropiere de Kiev.

UPDATE ora 09:00

Armata din Ucraina a reușit să doboare 13 ținte aeriene ale rușilor, printre care 3 rachete de croazieră, 3 avioane, un elicoper și 5 drone.

UPDATE ora 08:38

Vladimir Putin l-a numit pe un general care a lucrat în Siria, Aleksandr Dvornikov, pentru a conduce războiul din Ucraina.

Rușii au folosit explozive improvizate pentru a-i ataca pe civili

„Plecarea Rusiei din nordul Ucrainei lasă dovezi ale ţintirii disproporţionate a necombatanţilor, printre care prezenţa gropilor comune, folosirea fatală a ostaticilor ca scuturi umane şi minarea infrastructurii civile”, a transmis ministrul britanic.

UPDATE 23:41

Boris Johnson şi Volodimir Zelenski au mers prin centrul Kievului. Premierul britanic a avut un dialog cu un ucrainean care i-a mulţumit pentru ajutorul acordat Ucrainei.

UPDATE 21.54

Au fost strânse 10 miliarde de euro la evenimentul Stand Up for Ukraine, din donaţii private şi ca ajutoare oferite de Uniunea Europeană şi de Canada. La apelul lui Bono au răspuns printre alţii Bon Jovi, Bruce Springsteen, Madonna, Billie Eilish, Katy Perry. Printre politicienii care au vorbit la acest eveniment patronat de Comisia Europeană s-a numărat şi premierul român Nicolae Ciucă şi Cancelarul Germaniei Olaf Scholz.

UPDATE 20:10

Comisia Europeană a promis un miliard de euro pentru a sprijini Ucraina şi ţările care primesc refugiaţi care fug de război, a anunţat preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, potrivit The Guardian.

''Şase sute de milioane vor ajunge în Ucraina, la autorităţile ucrainene şi parţial către Naţiunile Unite'', a spus Von der Leyen la evenimentul 'Stand up for Ukraine', de la Varşovia.

''Şi 400 de milioane vor merge la statele din prima linie, care fac o treabă extraordinară şi ajută refugiaţii care vin'', a adăugat ea.

UPDATE 19:59

Cel puţin 176 de copii au murit şi 324 au fost răniţi de la începutul războiului, anunţă, sâmbătă, Parlamentul ucrainean, precizând că cifrele nu sunt definitive.

„Ca urmare a agresiunii armate a Rusiei în Ucraina, 176 de copii au murit. Mai mult de 324 au fost răniţi, a transmis, sâmbătă Parlamentul ucrainean, într-un mesaj pe Twitter.

UPDATE 19.18

Cei responsabili pentru încălcări grave ale drepturilor omului, precum atacul asupra gării din oraşul ucrainean Kramatorsk, trebuie să fie traşi la răspundere, a susţinut sâmbătă, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, transmite agenţia de presă HINA.

UPDATE 16.13

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că nu vede aproape nicio posibilitate de a furniza Ucrainei armament şi materiale direct din stocurile Armatei Germane, Bundeswehr, deoarece Germania „a atins o limită”, însă va continua să sprijine Ucraina, relatează cotidianul Augsburger Allgemeine, citat de Deutsche Welle.

UPDATE 15.58

Rusia a organizat exerciţii militare, sâmbătă, la Kaliningrad - o enclavă de la Marea Baltică cuprinsă între Polonia şi Lituania - a anunţat Comandamentul Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de presă rusă Interfax, la câteva zile după ce un oficial rus de rang înalt a avertizat statele europene cu privire la orice eventuală acţiune împotriva Kaliningradului, afirmând că „s-ar juca cu focul”, relatează Reuters.

„Până la 1.000 de militari... şi peste 60 de unităţi de echipamente militare au fost implicate în exerciţii”, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de ştiri Interfax.

UPDATE ora 14:35- Angajații de la centrala nucleară din Cernobîl au furat combustibil de la ruși

„Voiau să știe cum funcționează centrala. Voiau informații despre proceduri, operațiuni și documente. Îmi era frică, deoarece ne puneau mereu întrebări și uneori sub amenințarea forței”, a mărturisit Olexandr Lobada.

UPDATE ora 11:50- Armata Rusiei ar fi pierdut peste 19.000 de oameni

Armata lui Vladimir Putin ar fi pierdut peste 19.000 de oameni de la începutul războiului.

UPDATE ora 11:18- Aparatul care măsoară radiațile ar fi început să țiuie în momentul care soldații din ucraina au intrat într-o cameră în care au stat rușii

„Au mers în Pădurea Roșie și au adus material radioactiv pe încălțări. Celelalte zone sunt în regulă, dar radioactivitatea este mai mare aici, pentru că au locuit în această încăpere”, a mărturisit soldatul Igor Ugolkov.

UPDATE ora 10:03- Cadavrele din Bucha sunt examinate pentru strângerea dovezilor despre crimele de război din Ucraina

Cadavrele din groapa comună din Bucha sunt examinate pentru strângerea unor dovezi despre crimele de război comise de armata Rusiei.

UPDATE ora 09:28- Irina Veresciuk, vicepremierul Ucrainei, susține că au fost agreate zece coridoare pentru evacuarea civililor

Irina Veresciuk, vicepremierul Ucrainei, susține că au fost agreate zece coridoare pentru evacuarea civililor din zonele atacate de forțele lui Vladimir Putin.

UPDATE ora 08:51- Trei vehicule au explodat, după ce au trecut peste minele terestre din Borodianka

„Pe noi ne preocupă să curăţăm oraşul şi să deminăm, că acesta este cel mai mare pericol acum. În trei ore am ridicat trei automobile care au trecut peste locuri minate şi acum 15 oameni lucrează la asta şi ne mai vin încă patru brigăzi”, a declarat Gheorghi Ierko.

UPDATE ora 08:35- Odesa, orașul port la Marea Neagră din sudul Ucranei, va intra în starea de asediu

Orașul Odesa va intra în stare de asediu de astăzi până luni seară.

UPDATE ora 08:00- Rușii au ucis peste 132 de civili din orașul Makariv, în vestul Kievului

„De mai bine de o lună nu avem curent electric, apă, gaze, linii telefonice. Nu avem lucruri de strictă necesitate acasă”, a mărturisit Vadim Tokar.

În articolul
LIVE TEXT. Forțele lui Vladimir Putin au folosit explozive improvizate împotriva civililor. Cele mai noi informații despre război
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Star Matinal. Cum a schimbat-o pe Maia Morgenstern rolul din filmul „Patimile lui Hristos”. A interpretat-o pe Fecioara Maria în urmă cu 20 de ani: „Sunt conștientă că...”
  • Cum a schimbat-o pe Maia Morgenstern rolul din filmul „Patimile lui Hristos”
  • A interpretat-o pe Fecioara Maria în urmă cu 20 de ani
Stiri interne
Ce spun medicii despre cazul fetiței de patru ani din Călărași, care a murit după ce a mâncat pește. Cât de mare este pericolul pentru români: ”Este incredibil că...”
  • Care sunt șansele ca o tragedie precum cea din Călărași să se repete
  • Ce spun medicii despre cazul fetiței care a murit
Stiri internationale
Cum arată și ce mănâncă bărbatul care a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe. Are aproape 60 de ani, dar menține în formă ca la 20 / FOTO
  • Are aproape 60 de ani, dar menține în formă ca la 20
  • Cum arată și ce mănâncă bărbatul care a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe
Beauty & Lifestyle
Ce culori să porți la prima întâlnire pentru a face o impresie bună. Nuanţele cu care poţi da lovitura
  • Potrivit specialiștilor, culorile au puterea de a influența emoțiile noastre
  • Ce nuanțe să porți la prima întâlnire pentru a face o impresie bună
Meteo
Anunț ANM. Cum va fi vremea după mnivacanța de Paște. Prognoza meteo până în 3 iunie 2024
  • Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni
  • Cum va fi vremea în luna mai
Horoscop
Trei zodii feminine care au lipici la bani până la finalul lunii mai. Au succes și pe plan profesional
  • Trei zodii feminine care au lipici la bani până la finalul lunii mai
  • Au succes și pe plan profesional
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
recomandare pe as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Romania TV
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
recomandare pe antena3.ro
Când se vor bucura românii de următoarea minivacanță. Mai sunt doar câteva săptămâni
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 3 mai 2024. Fecioarele trebuie să pună bani deoparte, Peștii au nevoie să ia o pauză în relație
recomandare pe antena3.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea să modifice legea pensiilor, abia intrată în vigoare
recomandare pe playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
recomandare pe playtech.ro
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunțul zilei pentru șoferi! Care sunt prețurile de astăzi ale carburanților în România
recomandare pe dailybusiness.ro
Ajutoare de 50.000 de euro pentru o categorie de persoane. Condiții pentru a încasa banii
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”