Locul din Europa unde oamenii se încălzesc cu o plantă specială. Prețul pentru o tonă este de 110 euro
Europa are o mulțime de locuri speciale, care ies în evidență cu peisaje unice, sau zone în care este o plăcere să trăiești. Însă, această localitate a ajuns în atenția publicului după ce s-a descoperit că oamenii pot să se încălzească cu ajutorul unei plante speciale, pentru care plătesc o sumă foarte mică.
- Locul unic din Europa
- Oamenii se încălzesc la o plantă
O localitate din Europa a devenit unică în lume, după ce s-a descoperit că oamenii pot să se încălzească la o plantă din zonă. Acesta poate să fie un adevărat beneficiu pentru ei, având în vedere că prețul pentru o tonă este de doar 110 euro, în timp ce lumea se confruntă cu o criză de energie. Chiar dacă acolo există un beneficiu uriaș, puțini au auzit de această zonă.
Locul din Europa unde oamenii se încălzesc cu o plantă
În timp ce alți oameni din Europa se luptă cu facturile mari la energie electrică și gsze, locuitorii din comuna Bernwiller din Franța se încălzesc la o plantă. Aceștia au putut să dea uitării facturile, după ce au descoperit această plantă magică, care rezolvă una dintre problemele cu care se confruntă lumea în acest moment.
Totul devine realitate cu iarba elefantului, care se mai numește și Micanthus. Aceasta este originară din Asia și este o plantă rizomatoasă. Europa Occidentală este plină de astfel de culturi, în zonele cu proprietățile ecologice necesare creșterii ei. Prima dată a apărut în Alsacia, în anul 1993. Ulterior, a ajuns în multe zone, care sunt acum acoperite de ea.
”Noi am fost cu adevărat primii din Franţa. Acum, ea creşte cam peste tot", a declarat Mathieu Ditner, conform Observatornews.ro.
Alte beneficii ale plantei
Dincolo de faptul că le oferă locuitorilor posibilitatea să obțină căldură într-un mod mult mai ieftin, această plantă are și o mulțime de alte beneficii. Iarba elefantului poată să scadă nivelul de nitrați din apă. În acest mod, oamenii au descoperit că este utilă, iar ulterior au folosit-o și pentru combusitibil de încălzire.
Aceasta a demonstrat că poate să înlocuiască peleții pe care îi foloseau oamenii până în acel moment. Acum, oamenii au construit câteva hectare cu această plantă și o vând cu doar 110 euro o tonă.
”La bază, era destinată pentru a încălzi clădirile comunale, precum şcolile şi bisericile, dar le-am propus unora dintre localnici să se racordeze la acest sistem şi ei nu regretă asta!”, a declarat primarul Patrick Baud, conform sursei citate.