Mesajele de pe rețelele de dating pot fi folosite ca probe de divorț, în instanță. Decizia CEDO
O nouă decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului schimbă radical situația în cazul proceselor de divorț. Începând de azi, mesajele private ale unuia dintre soți, de pe site-urile de dating, pot deveni probe în instanță în procesele de divorț sau cele pentru obținerea custodiei copiilor.
- Mesajele private devin probe în instanță, la divorț.
- CEDO a luat decizia!
Mesajele private de pe rețele de dating, precum Tinder, pot fi folosite ca probe de divorț
CEDO a decis că mesajele private de pe rețelele de dating pot fi folosite ca probe în procesele de divorț. Astfel, dacă înainte era ilegal să ai acces la aceste mesaje și să le folosești în instanță, acum soțul sau soția le pot utiliza pentru a obține divorțul sau custodia copiilor.
„Probele acestea, care până în momentul de față ar fi constituit un veritabil dosar penal. Pentru că era clar, fie soțul, fie soția, dacă accesau în mod ilegal sistemele informatice, cealaltă parte, care s-ar fi simțit lezată, pentru că apăreau în instanța...oriunde apărea câte o proba din folderul personal sau contul privat al unuia dintre soți, ulterior se deschideau și dosare penale.", a explicat avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3.
Pot fi folosite doar în cadru privat, adică în instanța de judecată
Odată cu această decizie, în țară, ar urma să se închidă mii de dosare penale care au apărut după ce soții au dorit să prezinte astfel de probe în instanță.
„CEDO a venit și a dat o hotărâre extrem de interesantă în cazurile acestea. Probabil urmează să fie închise mii de dosare în toată țara. Oriunde aveam un dosar de divorț și erau folosite aceste probe, apăreau și plângerile penale.
CEDO spune așa: dacă acea dovadă este folosită exclusiv în cadru privat, adică în instanța de judecată (...) pot fi folosite.", a subliniat avocatul.