Motivul pentru care Camilla nu va purta coroana controversată la încoronarea Regelui Charles. Este prima dată în istorie când se întâmplă
Regele Charles al III-lea va fi încoronat curând, însă acest eveniment va fi diferit față de celelalte de până acum. Camilla nu va purta coroana controversată, iar pentru prima dată în istorie se va recurge la ”reciclarea” uneia pentru celebrarea unui astfel de eveniment.
- Camilla nu va purta coroana controversată la marele eveniment al soțului ei
- Prima dată în istorie se va recurge la o ”reciclare”
Luna mai a acestui an este rezervată pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea, însă controversele au început deja. În spațiul public a apărut informația conform căreia Camilla, soția lui, nu va purta coroana controversată la marele eveniment, iar acest lucru se întâmplă pentru prima dată în istorie la un eveniment. Este vorba despre diamantul Koh-i-Noor.
Motivul pentru care Camilla nu va purta coroana controversată la marele eveniment al soțului ei
Chiar dacă Camilla a purtat coroana controversată la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a în anul 2022, acest lucru nu se va mai întâmpla și în luna mai, când soțul ei va deveni, oficial, rege al Regatului Unit. În schimb, pentru prima dată în istorie, regina consoartă va purta coroana Reginei Maria, reprezetând o excepție majoră în cazul său, conform BBC.
Coroana pe care Camilla o va purta a fost scoasă din Turnul Londrei, locul unde acestea sunt expuse și prezentate publicului și urmează să fie redimensionată. De asemenea, de pe aceasta nu vor lipsi nici diamantele reginei Elisabeta a II-a, care vor fi aplicate pe ea.
Coroana are un istoric impresionant
Familia Regală are un istoric impresionant în ceea ce privește coroana controversată, pe care este aplicat diamantul Koh-i-Noor. Această coroana i-a fost dăruită mamei Reginei Elisabeta în anul 1937. Mai impresionant decât coroana este diamantul aplicat pe ea, pe care l-a primit regina Victoria și despre care se crede că a pus punct războiului anglo-sikh din anul 1849, conform unei condiții a Tratatului de la Lahore.
Până acum, se știe despre acest diamant că este originar din minele Golconda din India, iar oamenii de acolo sunt de părere că acesta încă aparține țării lor și că britanicii l-au furat. De-a lungul timpului, diamantul a avut o mulțime de proprietari importanți, printre care șefi ai imperiului Mughal sau chiar emiri ai Afganistanului.