Noua amenințare pentru întreaga omenire, la început de 2023. Ce este virusul care mânâncă creierul și unde a fost detectat
Omenirea este amenințată de un nou virus la începutul anului 2023. Specialiștii au detectat o amibă mortală, care mănâncă creierul. Primul caz de infectare a fost deja detectat într-una din țări, iar medicii au tras un semnal de alarmă.
- Anul 2023 a început cu o amenințare dură pentru omenire
- A fost detectat primul caz de virus care mănâncă creierul
După pandemia de COVID-19, întreaga omenire este pusă la încercare de un nou virus, de această dată mortal. După ce sănătatea oamenilor a fost pusă în pericol timp de 2 ani, se pare că acum s-a răspândit o nouă amibă, care mănâncă creierul. Primul caz a fost deja confirmat într-o țară, astfel că există motive de îngrijorare în acest sens.
Un nou virus mortal amenință omenirea la începutul anului 2023
Întreaga omenirea credea că a scăpat de pandemia de coronavirus, însă din urmă vine un alt virus, mult mai grav. Se numește Naegleria Fowleri și este o amibă care se hrănește cu bacterii, întâlnită în răuri, lacuri dulci și ape termale.
Amiba, odată ajunsă în organismul uman, poate să devină mortală, deoarece mănâncă creierul. Mai mult, aceasta provoacă și o infecție gravă, numită meningoencefalită amibiană primară. Vestea bună este că această infecție nu poate să se transmită de la un om la celălalt, ca și în cazul coronavirus, însă este recomandată evitarea activităților în lacurile cu apă dulce.
Primul caz de deces din cauza virsului a fost confirmat
După descoperirea acestui virus, s-a confirmat și primul caz de deces. Este vorba despre o persoană în vârstă de 50 de ani din Coreea de Sud, care s-a întors dintr-o vacanță în Thailanda, iar infecția cu virusul care mănâncă creierul i-a fost fatal.
Infecția cu această amibă se produce atunci când apa contaminată ajunge la nas și creier, iar simptomele apar în cinci zile, aproximativ. Acestea sunt asemănătoare cu coronavirus, si anume dureri de cap, vărsături, rigiditatea gâtului, alterarea sănătății mentale sau convulsii. Atunci când situația devine gravă, oamenii intră în comă, iar apoi se ajunge la deces.
Veștile proaste sunt că, din cauza faptului că este un virus rar, nu există un tratament care să vindece această infecție. Mai mult, și infecția este greu de depistat, din cauza lipsei unor teste în acest sens.