O româncă stabilită în Japonia a explicat cum au reușit pasagerii avionului cuprins de flăcări să se salveze: ”Sunt pregătiţi încă de mici”
În urmă cu o zi, un avion a luat foc pe Aeroportul Haneda din Tokyo. Situația a fost dezastruoasă, iar în ciuda acestui lucru, sutele de pasageri de la bord au reușit să fie evacuați în siguranță. O romîncă stabilită acolo a explicat cum a fost posibil acest lucru.
- O româncă a explicat incidentul din Japonia
- Pasagerii au fost calmi, deși în fața lor era un dezastru
Incidentul din Japonia a șocat o lume întreagă, când un avion a luat foc la câteva secunde de un ce a lovit o aeronavă de la Garda de Coastă.
Astfel de incidente se întâmplă rar și, de cele mai multe ori, se sfârșesc cu dezastre. Ei bine, pe Aeroportul Haneda din Tokyo nu a fost cazul, căci cele aproape 400 de persoane s-au salvat.
O româncă stabilită în Japonia a explicat cum au reușit pasagerii avionului cuprins de flăcări să se salveze
Faptul că o situație atât de dezastruoasă a fost ținută sub control a fost uluitor pentru toată lumea, iar experții au numit acest lucru un act de disciplină, specific locuitorilor din Japonia.
Acest lucru este confirmat și de o româncă stabilită în Tokyo, care a precizat că tratarea cu calm unor situații limită este ceva ce japonezii învață încă de mici.
Așadar, faptul că aceștia au respectat cu strictețe indicațiile însoțitorilr de zbor și au scăpat cu viață dintre flăcările uriașe nu a fost întâmplător.
În cazul în care lucrurile ar fi stat diferit, pasagerii se expuneau pericolului morții, conform specialiștilor.
”Nu a sărit nimeni din scaun, să se panicheze, să se ducă spre uşă. În general, ei sunt obişnuiţi să stea calmi în astfel de situaţii şi să aştepte instrucţiuni. Sunt pregătiţi încă de mici, de la şcoală. Tot timpul fac simulări”, a declarat Alina Saiki, o româncă stabilită în Japonia, conform observatornews.ro.
Ce i-a salvat pe pasageri
Experții au analizat atent situația din Japonia, iar ceea ce a ieșit în evidență a fost faptul că pasagerii au respectat toate indicațiile, fără să se abată de la vreo regulă.
Așadar, conform unui expert în aviație, timpul a fost cel care i-a salvat pe japonezi. În cazul în care insistau să își recupereze bagajele și s-ar fi produs haos, ar fi fost vorba despre o tragedie uriașă.
”Evacuările nu se fac doar pe o singură ieșire. În funcție de dimensiunile avionului sunt mai multe ieșiri de evacuare și fiecare secțiune a avionului are o anumită ieșire de urgență. Fiecare ieșire de gestionare este gestionată de un însoțitor de bord care inițiază și aplică această evacuare. Și aceasta se poate face din orice mijloace de aplicare.
Dacă este vorba de Japonia, o țară foarte disciplinată, unde regulile sunt urmate la sânge, tot ce trebuie să facă însoțitorul de bord, probabil, este să ordoneze oamenii și să-i evacueze. În alte părți se aplelează la ridicarea tonului, împingerea pasagerilor către ieșirea de evacuare. Nu e timp de piredut, pasagerii nu trebuie să stea să-și caute poșetuțele. Te-ai ridicat de pe scaun și te-ai dus la ieșirea cea mai apropiată”, a declarat Cătălin Prunariu, expert în aviație, la observatornews.ro.