Polul Nord magnetic se îndreaptă spre Rusia. Ce înseamnă această schimbare semnificativă și ce impact poate avea
Oamenii de știință susțin că Polul Nord magnetic se îndreaptă spre Rusia. Specialiștii au detectat o activitate neobișnuită și spun că au observat „o minge mare, haotică și turbulentă de fier topit”.
- Polul Nord magnetic se îndreaptă către Rusia
- Ce impact poate avea
Polul Nord Magnetic nu trebuie confundat cu Polul Nord geografic. Specialiștii spun că Polul Nord magnetic se îndreaptă spre Rusia. Oamenii de știință au observat o activitate neașteptată în spre Siberia.
Polul nord magnetic se îndreaptă spre Rusia
Polul Nord magnetic nu este fix, așa cum este Polul Nord Geografic, și este definit ca direcția către care se îndreaptă acele busolei. Potrivit specialiștilor, Polul Nord magnetic s-a deplasat cu 10-15 km pe an.
La începutul anilor 2000, Polul Nord magnetic s-a deplasat cu 55 km pe an, a precizat dr. William Brown, specialist la British Survey. Specialiștii spun că în ultimii cinci ani, Polul Nord magnetic s-a deplasat cu 25 de km pe an și potrivit lui dr. William Brown, este greu de prezis cum se va schimba mișcarea Polului Nord magnetic.
„Este o minge mare, haotică și turbulentă de fier topit care se învârte în mijlocul pământului și care generează magnetismul. Deci, deși putem monitoriza și vedea cum se schimbă, este destul de dificil să prezicem exact cum se va schimba”, a explicat dr. William Brown.
Mișcarea Polului Nord magnetic influențează sistemele de navigație. British Geological Survey a dezvoltat împreună cu Administrația Națională Oceanică și Atmosferică Modelul Magnetic Mondial, un model standard pentru sistemele de navigație.
Oamenii de știință spun că există diferențe mari între Polul Nord magnetic și Polul Sud magnetic
Polul Nord magnetic a fost descoperit în 1831, iar oamenii de știință spun că în ultimii 20 de ani, și-a accelerat mișcarea spre Siberia, un fenomen care nu a avut loc și în cazul Polului Sud magnetic. Specialiștii susțin că Polul Sud magnetic de mișcă mult mai încet și că nici în prezent nu au descoperit de ce există diferențe așa mari între cei doi poli.
Specialiștii au luat în calcul și varianta ca în centrul Pământului să fie un „jet stream” de fier lichid care ar putea influența mișcarea Polului Nord magnetic.