Secretul țărilor care au eradicat complet coronavirusul! Directorul OMS spune cum putem scăpa de pandemie: „Nu este prea târziu”
Mai multe țări din lume au reușit să scape complet de coronavirus, ba chiar sărbătoresc această reușită medicală. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a dezvăluit care este secretul națiunilor-model care au dat dovadă de responsabilitate.
- Secretul țărilor care au scăpat de coronavirus
- Directorul OMS spune cum putem scăpa de pandemie
Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus, a trasnmis un mesaj guvernelor lumii să aplice aceleași măsuri ca statele care au reușit să scape de coronavirus, ba chiar sărbătoresc 100 de zile fără nici un nou caz de infectare.
Tedros Ghebreyesus a afirmat că în următoarele zile se vor înregistra 20 de milioane de infectări în lume, dar și 750.000 de decese cauzate de virusul Covid-19, potrivit AFP, citat de Agerpres.
„Mulţi dintre voi sunt în doliu. Este un moment dificil pentru umanitate. Dar vreau să fiu clar, există muguri de speranţă şi niciodată nu este prea târziu pentru a inversa cursul epidemiei, însă pentru aceasta, liderii trebuie să se mobilizeze pentru a acţiona şi cetăţenii trebuie să adopte noi măsuri”, a explicat directorul general al OMS.
Secretul țărilor care au eradicat coronavirusul
Mesajul directorului Organizației Mondiale a Sănătății se referă la eradicarea virusului prin aplicarea unor măsuri stricte, dar benefice populației. Potrivit acestuia, unele țări precum Noua Zeelandă, Rwanda, insule din Caraibe și Pacific, sunt considerate ca fiind exemple mondiale în ceea ce privesc măsurile ce au dus la stoparea răspândirii virusului și chiar eradicarea acestuia.
Pentru ca liderii statelor lumii să poate ajunge la aceste performanțe este nevoie de o combinație „de leadership puternic, acoperirii sanitare universale, cadrelor medicale bine susţinute şi comunicărilor clare în materie de sănătate publică”, după cum a indicat Tedros Ghebreyesus.
De asemenea, directorul general al OMS a mai adăugat că există și țări care au gestionat bine pandemia, prin aplicarea unor măsuri concise, referindu-se la Marea Britanie, care a izolat unele zone din partea de nord a Angliei, devenite focare, dar și Franța, care a impus purtarea obligatorie a măștii de protecție în spațiile cele mai frecventate din Paris.