Țara care începe vaccinarea contra variolei maimuței: "Toată lumea a decis să meargă..."
După ce cazurile de îmbolnăvire cu variola maimuței au fost în continuă creștere, farmaciile din Franța situate în regiunile Île-de-France, Provența-Alpi-Coasta de Azur și Hauts-de-France, încep vaccinarea împotriva acestei boli. 130 de locuri pentru săptămâna aceasta, care au fost ocupate rapid, și se pregătește să facă 200 de vaccinări săptămâna viitoare.
- Țara care începe vaccinarea contra variolei maimuței
- 130 de locuri au fost rezervate pentru săptămâna aceasta
- Săptămâna viitoare se vor face 200 de vaccinări
Franța începe vaccinarea contra variolei maimuței. Cinci farmacii au lansat vaccinarea împotriva variolei maimuței, în cadrul unui experiment, timp de două săptămâni, scrie presa internațională.
Franța începe vaccinarea contra variolei maimuței
Potrivit informațiilor Organizației Mondiale a Sănătății, în Europa, majoritatea bolnavilor de variola maimuței sunt bărbați care întrețin relații sexuale cu alți bărbați. Până acum, proape 28.000 de cazuri au fost confirmate în lume și încep deja să apară primele decese.
Una dintre primele persoane care s-a vaccinat împotriva variolei maimuței a fost un bărbat, în vârstă de 45 de ani, după ce sâmbătă, a renunțat la ser din cauza cozilor lungi dintr-un centru de vaccinare.
„Nu este o idee bună să aștepți să ți se administreze vaccinul. Infecțiile apar foarte repede, chiar dacă nu te comporți într-un mod cu risc ridicat”, a spus el.
Potrivit spuselor lui, "în comunitatea gay, există o realitate a întâlnirilor ușoare". Deși boala nu provoacă "o anxietate enormă" în rândul homosexualilor, "toată lumea a decis să meargă să se vaccineze deodată", spune el, potrivit stiripesurse.ro.
Farmacia a rezervat 130 de locuri pentru săptămâna aceasta, care au fost ocupate rapid, și se pregătește să facă 200 de vaccinări săptămâna viitoare, scrie aceeași sursă.
Alexandru Rafila, noi dezvăluiri despre variola maimuței
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări importante cu privire la boala infecțioasă variola maimuței, care se răspândește la nivel mondial.
"În România, noi avem puține cazuri, puțin peste 20 de cazuri. Cred că o boală la care principala cale de transmitere este calea sexuală, și mă refer la cei care fac sex cu parteneri multipli necunoscuți. Cred că este perfect controlabilă printr-o modificare comportamentală și există astfel de recomandări la nivel internațional.
Nu putem discuta despre o boală care se transmite ușor, se transmite atunci când nu ești atent. Ori, responsabilitatea față de propria persoană cred că trebuie să funcționeze. Important e să informăm oamenii și atunci când oamenii știu despre ce este vorba, iau decizii în cunoștință de cauză.
Iar această expunere la risc, că despre asta discutăm, cu multiplii parteneri sexuali necunoscuți, într-un interval relativ scurt de timp, evident că duce la o explozie de cazuri. În România se întâmplă mult mai puțin lucrul acesta", a declarat ministrul Alexandru Rafila, într-o emisiune, la Antena 3.