Țara din Europa care introduce săptămâna de lucru cu 4 zile. Companiile care au testat noul concept s-au declarat mulțumite
Săptămâna de lucru cu 4 zile este un nou concept care a fost testat în ultima perioadă, pentru a observa beneficiile cu care vine. Așadar, o țară din Europa va introduce această schimbare, după ce peste 90% dintre companiile care au testat-o s-au declarat mulțumite.
- O țară din Europa trece la săptămâna de lucru cu 4 zile
- Peste 90% dintre companii s-au declarat mulțumite
O țară din Europa pregătește o schimbare importantă în ceea ce îi privește pe angajați, deoarece a anunțat că va introduce săptămâna de lucru cu 4 zile. Noul concept a dat rezultate pozitive atunci când a fost test, din acest motiv s-a luat această decizie, care va schimba radical viața oamenilor. La început, a fost un program pilot timp de șase luni, însă acum va deveni un stil de viață.
Țara din Europa care introduce săptămâna de lucru cu 4 zile
Angajații din Marea Britanie vor munci timp de 4 zile pe săptămână, conform ultimei decizii după ce conceptul a fost test de companii. Timp de șase luni, oamenii au fost supuși acestei schimbări, iar decizia a fost luată după ce companiile nu au înregistrat nicio pierdere, ci chiar creșteri ale încasărilor, deși oamenii au muncit mai puțin.
Un cercetător a spus că a văzut mai multe beneficii în timpul proiectului pilot, astfel că a decis să ia această măsură și să implementeze schimbarea în perioada imediat următoare. De asemenea, a spus că ar trebui și alte companii să ia această decizie și să vadă, în mod realist, beneficiile cu care vine programul de lucru cu 4 zile pe săptămână.
”Ne simțim cu adevărat încurajați de rezultate, care au arătat numeroasele moduri în care companiile au transformat săptămâna de 4 zile dintr-un vis într-o politică realistă, cu multiple beneficii. Credem că sunt multe aspecte care ar trebui să motiveze alte companii și industrii să încerce programul de lucru de patru zile pe săptămână.”, a declarat David Frayne, cercetător al Universității din Cambridge, conform The Washington Post.
Salariul nu va fi afectat
Chiar dacă oamenii vor munci mai puțin decât la început, salariul lor nu va fi afectat. Pentru că nu s-au înregistrat pierderi financiare în timpul testării, angajații vor primi aceleași salarii. Mai mult, beneficiile precum odihna și concentrarea mai mare îi ajută la o muncă mai eficientă, astfel că se pot observa și încasări mai mari.