Țara din Europa în care aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă. Ce prevede noul proiect pentru siguranța în online
Guvernul unei țări din Europa a propus ca aplicația Whatsapp să fie interzisă. Proiectul este încă în dezbatere și vine din dorința de a reduce riscurile cu privire la siguranța online, mai ales că printre cei mai expuși sunt copiii.
- Țara din Europa în care aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă
- Ce prevede noul proiect pentru siguranța în online
În Marea Britanie, s-a luat în calcul varianta în care aplicația Whatsapp ar urma să fie interzisă. Nu se știe dacă proiectul va fi adoptat, având în vedere că este în faza de dezbatere.
Nu este pentru prima dată când se încearcă interzirea aplicației, asta pentru că de patru ani se lucrează la acest proiect. Guvernul Marii Britanii spune că de această dată, există șanse mai mari ca legea să fie adoptată.
Cu toate acestea, reprezentanții companiei spun că nu pot modifica măsurile pentru siguranța online, asta după ce Marea Britanie încearcă să reducă numărul de cazuri de terorism ori riscurile la care sunt expuși minorii.
Țara din Europa în care aplicația WhatsApp ar putea fi interzisă
Guvernul Marii Britanii a propus ca aplicația Whatsapp să fie interzisă, asta dacă nu va găsi o măsură care să protejeze și mai mult utilizatorii.
De acest proiect s-au ocupat opt secretari de stat și cinci prim-miniștri și conțin nu mai puțin de 250 de pagini. Totul a pornit de la politica de confidențialitate, urmând ca agenția guvernamentală Ofcom să sancționeze cu până la 10% compania dacă serviciile nu asigură siguranța datelor.
„Nouăzeci și opt la sută dintre utilizatorii noștri se află în afara Regatului Unit. Ar fi o alegere ciudată pentru noi să reducem securitatea produsului într-un mod care să-i afecteze pe ceilalți 98% dintre utilizatori”, declara directorul WhatsApp, Will Cathcart, pentru The Guardian, în luna martie.
Doar 2% din utilizatorii aplicației Whatsapp se află în Marea Britanie
În tot acest timp, reprezentanții companiei se apară și spun că nu este cazul să schimbe politica de confidențialitate, mai ales că doar 2% din utilizatorii aplicației se află în Marea Britanie.
Pe de altă parte, cei care au ințiat proiectul susțin că nu vor renunța prea ușor și că există mari șanse ca legea să fie adoptată.
„Proiectul de lege privind siguranța online nu reprezintă, în niciun caz, o interdicție a criptării end-to-end și nici nu va necesita servicii pentru a slăbi criptarea”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.