Țara din Europa unde primești 36.000 de euro amendă dacă dai muzica tare pe plajă. Ce trebuie să știe care aleg să meargă acolo în vacanță
Oriunde te-ai afla, redarea muzicii cu volumul ridicat, în public, poate fi puțin controversată. Sigur, dacă ești singurul care face asta, e grozav, dar dacă mai sunt și alte persoane care fac același lucru, este destul de enervant. Oficialii unei țări din Europa au decis să îi amendeze cu 36.000 de euro pe cei care dau muzica tare.
- Țara impune o amendă de 36.000 de euro celor care ascultă muzică pe plajă
- Decizia luată de oficiali
Turiștii de pe plajele din Portugalia au fost avertizați că se pot confrunta cu amenzi usturătoare, de până la 36.000 de euro, dacă aleg să dea muzica prea tare. Autoritatea Națională Maritimă a Filipinelor (AMN) a interzis boxele portabile care pot fi date tare, deranjând astfel localnicii și turiștii. Noile restricții vin exact în momentul în care sezonul turistic de vârf în destinațiile populare de plajă din Portugalia este pe cale să înceapă.
Țara din Europa unde primești 36.000 de euro amendă dacă dai muzica tare pe plajă
Așa este: Autoritatea Națională Maritimă a Portugaliei (AMN) a anunțat planurile de a-i amenda pe cei care aleg să dea muzica tare pe plajă, cu o sumă de până la 36.000 de euro (31.000 de lire sterline, 39.000 de dolari).
Potrivit Evening Standard, amenzile individuale pentru volumul ridicat al muzicii vor începe de la 200 EUR (172 £, 218 USD), înainte de a crește potențial la 4.000 EUR (3.440 £, 4.360 USD) pentru încălcări suplimentare. Amenda maximă care poate fi acordată unui grup este de 36.000 de euro. Volumul exact care justifică o astfel de amendă nu este deosebit de clar. AMN a anunțat pur și simplu că „difuzoarele portabile sunt interzise pe plaje la volume care îi pot deranja pe alții” și că plângerile legate de zgomot pot fi raportate atât de către turiști, cât și de către localnici.
Portugalia nu este singurul loc din Europa care luptă împotriva zgomotului cauzat de vizitatori și turiști. Orașul croat Dubrovnik a interzis recent valizele cu roți, în încercarea de a reduce cantitatea de zgomot pe care o fac atunci când sunt târâte pe străzile medievale ale orașului.
Europa este vizată de turiști perturbatori
Nu este prima dată când comportamentul antisocial este interzis pe plajele din Europa. Barcelona a interzis fumatul pe plajele sale vara trecută, pentru a-i proteja pe cei care merg acolo de fumatul pasiv.
În efortul de a controla mulțimile de turiști de la Acropole, Grecia a introdus un sistem de intervale orare pentru vizitatori. Între timp, Panteonul din Roma a introdus recent o taxă de intrare. Portugalia este una dintre multele țări care înăsprește restricțiile privind închirierea pe termen scurt pentru a combate inflația de pe piețele imobiliare.