Țara din Europa unde statul dă bani pentru chirii și navetă. Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
Într-o țară din Europa statul acordă sprijin financiar tinerilor. Mai exact, aceștia primesc bani pentru chirii, naveta la locul de muncă și recalificare. De asemenea, companiile care îi angajează vor încasa o subvenție reprezentând 50% din salariul brut pe care îl oferă.
- Țara din Europa unde anumite persoane primesc de la stat bani pentru chirii
- Cine sunt cei care beneficiază de acest sprijin financiar
Cei care beneficiază de acest sprijin financiar sun persoanele care nu au mai mult de 30 de ani. Statul le oferă bani pentru chirie, transportul către locul de muncă și pentru recalificare.
Țara din Europa unde anumite persoane primesc de la stat bani pentru chirii
Ungaria este țara din Europa unde statul dă bani pentru chirie, transportul către locul de muncă și pentru recalificare tinerilor care nu au împlinit încă vârsta de 30 de ani.
Oficialii acestei țări au decis să preia pentru o perioadă de patru luni sau jumătate de an din salariul brut al angajaților. În cazul în care job-ul acestora se află la o distanță de peste 60 de kilometri de locuința lor, pot primi până la 186.000 de forinți (2.347 lei) pe an pentru chirie, timp de maximum un an.
Cei care vor să primească sprijin pentru costurile de transport trebuie să îl solicite, însă numai dacă locul de muncă se află într-un perimetru de 60 de kilometri de locuința lor. Suma acordată lunar poate varia între 10.000 și 12.000 de forinți (126-151 lei) pentru fiecare 10 kilometri.
Programul pus în aplicare de guvernul Ungariei se numește "Garanția pentru Tineret Plus", și are ca scop facilitarea accesului tinerilor sub 30 de ani pe piața muncii și de a le oferi experiență profesională, scrie antena3.ro.
Țara din Europa unde, în 2025, vor fi mai multe mașini electrice decât autoturisme cu motor pe benzină
Potrivit statisticilor, Norvegia este lideră în ceea ce privește vânzările de vehicule electrice pe baterii.
Oficialii sunt pe cale să interzică vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel până în 2025, devenind astfel prima țară din Europa care va lua o astfel de măsură.
"Dacă tendinţa continuă în următoarele 12 luni, anul viitor pe vremea acesta vor mai multe vehicule electrice alimentate pe baterii pe autostrăzile din Norvegia decât maşini alimentate pe benzină, şi probabil chiar înainte de finalul acestui an", a declarat Robbie Andrew, analist la think-thank-ul CICERO.