Live acum Mireasa. Capriciile iubirii (r)
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri internationale » Top cele mai frumoase orașe din Europa. Destinațiile care au peisaje de vis / FOTO

Top cele mai frumoase orașe din Europa. Destinațiile care au peisaje de vis / FOTO

De Bianca Matei.
Publicat pe 13.02.2023 la 14:56 Actualizat pe 13.02.2023 la 14:56

Topul celor mai frumoase orașe din Europa a fost realizat de publicația „Travel and Leisure”. Aceste destinații au peisaje de vis, iar fiecare așezare în parte are un farmec al ei. Aceste locuri sunt preferate de turiști, căci locurile sunt foarte aproape de natură și, astfel, liniștite. Iată care este topul!

Top cele mai frumoase orașe din Europa

profimediaimages.ro

Top cele mai frumoase orașe din Europa

Gordes

Gordes este un orășel mic din Franța. În perioada verii, acest orășel este plin de turiști din toate colțurile lumii. Publicația Travel and Leisure a precizat faptul că acest orășel este „cocoțat” pe o stâncă.

„Dar poți oare să-i învinovățești pe vizitatori că vor să se cufunde în magia unuia dintre cele mai frumoase sate din Franța, dacă nu din lume? Cocoțat pe o stâncă înaltă deasupra văii, este o destinație de neratat, cu străduțe pietruite, biserici și o mănăstire punctată de câmpuri de lavandă care parcă au fost culese din paginile unei cărți de povești”, arată publicația Travel and Leisure.

Giethoorn

Giethoorn este o localitate mică din Olanda, cunoscută sub numele de „Veneția Țărilor de Jos”. Sătucul este situat în provincia Overijssel din Olanda. Este o așezare ce are canale care au fost săpate de mâna omului și are 176 de poduri ce leagă insula de un continent.

„Pentru că o astfel de infrastructură nu suportă mașini, locuitorii (și cei aproape un milion de turiști care o vizitează în fiecare an) se deplasează navigând, mergând pe jos și cu bicicleta”, spune publicația.

Stepantsminda

Stepantsminda este o așezare mică din Georgia, cunoscută drept Kazbegi. Această locație se află în Munții Caucaz din nord-estul Georgiei și este o locație de poveste, care atrage mulți turiști.

„Este faimos pentru biserica Gergeti Trinity din secolul al XIV-lea, situată la o altitudine de 7.119 picioare deasupra nivelului mării și pentru vârful mamut acoperit de zăpadă al Muntelui Kazbek. Acest sat din vale este, de asemenea, învolburat de mitologie antică, ceea ce nu face decât să-i sporească mistica“, declară publicația.

Oia

Localitatea Oia din Grecia este situată pe vârful nord-vestic al insulei Santorini. Este un sat de pescari, iar datorită turiștilor a devenit o zonă fierbinte. Casele de aici atrag foarte mult turiștii, deoarece sunt agățate de stânci.

Portofino

Datorită peisajelor de vis pe care le are, Portofino este un sat iubit de turiștii din toată lumea. Este un orășel mic din Italia.

„În timpul verii, călătorii ajung în enclava de coastă plină de farmec din Portofino pentru a admira casele în nuanțe pastelate, pentru a se minuna de ambarcațiunile din port și pentru a bea Negronis în barurile strălucitoare de pe Piazzetta. Poteca care duce la Castello Brown oferă priveliști impresionante ale orașului și ale mării, precizează Travel and Leisure.

Grindelwald

Grindelwald este un sat situat în Elveția. Este o locație preferată de mulți turiști din fiecare țară a lumii.

„Reflectă o versiune idealizată a stațiunii de schi elvețiene cosmopolite pe care o veți vedea într-o broșură de călătorie sau pe o carte poștală, cu vârfuri acoperite de zăpadă, pârtii pregătite pentru toate nivelurile de îndemânare și ghețari strălucitori. Când sezonul de zăpadă se încheie, farmecul său alpin revine în centrul atenției sub forma unor trasee de drumeții și trasee naturale. Căutătorii de aventură vin să abordeze vârfurile înalte, mai exact fața nordică a muntelui Eiger”, scrie publicația.

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber este un orășel aflat pe legendarul Drum Romantic din Germania, în regiunea Franconia din Bavaria. În acest orășel sunt populare străduțele de piatră, clădirile din arhitectura medievală, bastioanele intacte, priveliștile pline de frunze, dar zona are și un castel de poveste.

Marsaxlokk

Localitatea Marsaxlokk are cel mai cunoscut port de pescuit din Malta, iar zona este una de vis. Locul este popular pentru istoria pe care o are.

„Situat în partea de sud-est a Maltei, acest sat practic neatins îi răsfață pe călători cu o doză majoră de istorie și de carismă de coastă. Ambarcațiunile tradiționale malteze plutesc în port, promenada de pe malul mării este presărată cu restaurante care servesc captură proaspătă a zilei, iar ritmul de viață pare minunat de relaxat“, transmite Travel and Leisure.

Frigiliana

Frigiliana este o localitate adorată de turiștii din toată lumea. Este o localitate situată pe dealurile din sudul Spaniei. Are străduțe care arată ca un labirint, iar până la castelul din zonă există drumuri din ruine.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Top cele mai frumoase orașe din Europa. Destinațiile care au peisaje de vis / FOTO
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Actualitate
Semnal de alarmă pentru toți proprietarii de Citroën. 600.000 de autoturisme au fost rechemate în service. S-au găsit probleme la airbag
  • Semnal de alarmă pentru toți proprietarii de Citroën
  • 600.000 de autoturisme au fost rechemate în service
Beauty & Lifestyle
(P) Ruleta în filme și cărți
  • Ruleta în filme și cărți
  • Unde s-a văzut de-a lungul istoriei
Stiri interne
Ce mesaje posta unul dintre presupușii criminali din Crângași, pe rețelele de socializare. Este luptător MMA și se filma des în ring: ”Mama și tata au făcut un tanc rusesc” / FOTO
  • Cine este unul dintre presupușii criminali din Crângași
  • Practică kickboxing de mulți ani
Emisiuni TV
Star Matinal. Sânziana Buruiană revine în showbiz! Vedeta, declarații despre viața dedicată familiei: Am timp liber acum” / VIDEO
  • Cum este viața de mămică a Sânzianei Buruiană
  • Vedeta a făcut marele anunț
Stiri interne
Descoperire macabră în Munții Maramureșului. Polițiștii de frontieră au găsit două cadavre la peste 1.900 de metri altitudine
  • Descoperire macabră în Munții Maramureșului
  • Polițiștii de frontieră au găsit două cadavre la peste 1.900 de metri altitudine
Stiri interne
Mărturisirea șocantă a bărbatului care l-a bătut crunt cu biciul pe copilul de 10 de ani, din Galați. Cum și-a scuzat gestul: ”M-a găsit şi nervos”
  • De ce a fost bătut copilul de 10 ani din Galați
  • Băiatul a ajuns la un pas de moarte
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Luptăm pentru el". Sute de enoriaşi au protestat pentru a-şi păstra preotul, în Maramureş . Bărbatul a fost părăsit de soţie şi a divorţat acum 4 ani
recomandare pe as.ro
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Romania TV
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Romania TV
Oana Roman a ajuns pe mâna medicilor. Mesajul cu care i-a îngrijorat pe fani. "Băi fraților, este foarte grav"
recomandare pe antena3.ro
Se schimbă formula de calcul pentru salariul minim în România. Directiva care arată criteriile de care trebuie să se ţină cont
recomandare pe antena3.ro
Se schimbă regulile la ITP. Şoferii români care trebuie să facă ITP la maşină de două ori pe an. Klaus Iohannis a promulgat legea
recomandare pe antena3.ro
Pensionarii care vor primi 700 de lei în plus. 2,8 milioane de gospodării din România beneficiază de această măsură
recomandare pe playtech.ro
Ce să plantezi lângă trandafirii tăi pentru a scăpa de afide şi omizi. Vei avea flori ca în grădinile englezeşti
recomandare pe playtech.ro
Top 4 zodii care mint de îngheaţă apele. Nu au remuşcări, fac orice pentru a-şi atinge scopul
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Banii românilor vor fi verificați de ANAF! Se trece la confiscări
recomandare pe dailybusiness.ro
Alertă! Condimente cancerigene vândute românilor
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuza a visat, Ceaușescu a săpat, Ciolacu dezgroapă canalul Dunăre-București: Compania Canalelor Navigabile vrea să reia lucrările
recomandare pe a1.ro
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor