A apărut o nouă metodă de înșelăciune! Cum arată mesajul pe care românii îl primesc și la ce trebuie să fie atenți
A apărut o nouă metodă de înșelăciune pe Internet! Românii trebuie să fie foarte atenți la escrocherii. Iată cum arată mesajul pe care românii îl primesc prin SMS, dar și la ce trebuie să fie atenți!
- A apărut o nouă metodă de înșelăciune
- Cum arată mesajul pe care românii îl primesc
O nouă metodă de înșelăciune este virală acum! Românii artrebui să fie foarte atenți la mesajele pe care le primesc prin telefon. Iată despre ce este vorba!
A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Cum arată mesajul pe care românii îl primesc
Românii primesc pe telefoane un mesaj care pare a fi trimis de Poșta Română, însă nu este deloc așa. Cetățenii din țara noastră trebuie să fie foarte atenți, deoarece pot fi păcăliți foarte ușor.
„Poșta Română: Pachetul a ajuns la depozit, dar nu poate fi livrat din cauza informațiilor incomplete ale adresei. Vă rugăm să confirmați adresa în link. https://romana-servir.com/ro (Vă rugăm să răspundeți la Y, apoi să părăsiți SMS-ul, redeschideți linkul de activare SMS sau copiați linkul pentru a-l deschide în browserul Safari) RomâniaEchipa poștală vă urează o zi minunată”, este mesajul pe caremulte persoane îl primesc prin SMS.
Poliția Română trage un semnal de alarmă
Nu este singura înșelăciune care circulă printre oameni! Într-o eră marcată de o digitalizare în plină expansiune și o dependență tot mai mare de tehnologie, Poliția Română trage un semnal de alarmă în legătură cu o metodă de înșelăciune în creștere rapidă printre escroci: „spoofing-ul”.
Această tactică sofisticată se bazează pe apeluri telefonice frauduloase, în care infractorii utilizează tehnologia Voice over Internet Protocol (VoIP) pentru a modifica și masca numărul de telefon afișat de apelant. Astfel, aceștia reușesc să inducă în eroare victimele, determinându-le să creadă că sunt contactate de la un număr legitim sau chiar de către o instituție oficială cunoscută.
„În România, a existat o campanie de tentative de fraudă, în care atacatorii au utilizat identitatea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), pentru a induce în eroare victimele şi a le determina să ofere informaţii personale sau financiare. VoIP este ca o conversaţie telefonică, dar, în loc să vorbiţi prin cablurile telefonice, vocea este transformată în date digitale care se transmit prin internet”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis de AGERPRES.
Având în vedere această nouă amenințare, cetățenii sunt sfătuiți să fie extrem de precauți, să nu ofere informații personale sau financiare în urma unui apel telefonic neașteptat și, mai ales, să nu dezvăluie date sensibile, precum parole sau detalii bancare.
De asemenea, în cazul oricăror suspiciuni sau contacte ce par a fi din partea unor entități oficiale, este important să se verifice autenticitatea apelului prin contactarea directă a instituției respective, utilizând numere de telefon sau adrese de email oficiale și confirmate.
Citeșteși: