A decedat încă un pacient care fusese salvat din incendiul de la spitalul din Constanța. Femeia de 80 de ani era diagnosticată cu COVID
Pe data de 1 octombrie, un incendiu de proporții a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pacienții au fost evacuați de urgență, însă bilanțul deceselor a rămas inițial la șapte. Trei persoane care au fost salvate au murit între timp, iar astăzi a mai decedat un pacient, o femeie în vârstă de 80 de ani care era infectată cu noul coronavirus.
- O femeie în vârstă de 80 de ani a pierdut lupta cu SARS-CoV-2
- Femeia fusese salvată din flăcările mistuitoare
- De la ce ar fi izbucnit incendiul la spitalul din Constanța
Bilanțul victimelor din incendiul de la Spitalul de Boli Infecționease din Constanța a ajuns la 11! Din nefericire, în urmă cu câteva ore, a mai decedat o pacientă, o femeie în vârstă de 80 de ani, diagnosticată cu SARS-CoV-2.
A decedat încă un pacient care fusese salvat din incendiul de la spitalul din Constanța
Femeia fusese transferată la Spitalul Județean din Constanța și avea mai multe comorbidități, fiind și infectată cu noul coronavirus, virusul nemilos care a făcut victime pe întreg globul pământesc. Pacienta a fost adusă la spitalul județean în stare destul de gravă, însă era în viață.
Pentru că starea ei de sănătate nu s-a îmbunătățit deloc, femeia a fost imediat intubată, în aceeași zi, însă a pierdut lupta cu noul coronavirus. În prezent, la același spital se află 17 persoane infectate cu SARS-CoV-2, pacienți care au fost salvați după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase, secția ATI.
Dintre cei 17 pacienți salvați din flăcările mistuitoare, opt persoane se află în secţia exterioară Agigea, patru se află la terapie intensivă și cinci pacienți în extensiile COVID.
De la ce ar fi izbucnit incendiul la spitalul din Constanța
Mai mult decât atât, un bărbat a fost transferat de la unitatea medicală din Agigea către Spitalul de Boli Infecţioase, pentru că starea lui de sănătate se agravase. Pe de altă parte, pentru că s-au însănătoșit complet, cinci pacienți au fost externați.
În ziua de 1 octombrie, imediat după izbucnirea flăcărilor, s-au declanșat atât Planul Roşu de intervenţie, cât și Planul Alb specific unităţilor sanitare. Conform primelor informații, se pare că focul ar fi izbucnit din cauza unei nereguli pe secţia de Terapie intensivă.
În urmă cu câteva zile, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Stela Halichidis, a declarat că că nu-și poate explica cum s-a întâmplat tragedia și că totul era în regulă în spital.
”Toate defecțiunile au fost remediate, totul funcționa conform legii. Existau toate avizele legale necesare, totul a funcționat. Dar s-a întâmplat un necaz. Nu este adevărat (n.r. că ușile de la terapie intensivă au fost schimbate și erau mai mici). Nu există (n.r. instalație de detecție a incendiilor), există un proiect european de reabilitare energetică în care era prevăzută această instalație de detecție și stingere a incendiilor. Pe ușile de la ATI pot fi scoase paturile. Rețeaua a fost verificată, nu era supradimensionată.” a declarat Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.