A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România. Alți doi pacienți au ajuns la spital, iar unul dintre ei e în stare gravă
Un bărbat din Suceava a murit după ce s-a infectat cu virusul West Nile. Pacientul fusese diagnosticat cu meningită, iar agentul patogen a fost identificat în lichidul cefalorahidian. Alte două persoane au ajuns la spital după ce au contactat boala, iar unul dintre ei se află în stare gravă.
- Virusul West Nile a făcut prima victimă în România
- Un bărbat a murit după ce a fost diagnosticaţi cu meningită, iar agentul patogen a fost identificat în lichidul cefalorahidian
Este alertă în Suceava după ce infecția cu virusul West Nile a fost confirmată în cazul a trei pacienți internați la Spitalul Suceava. Dintre aceștia, unul a murit, iar un altul se află în stare gravă, la terapie intensivă, potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții DSP Suceava.
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile în România
Virusul West Nile a făcut prima victimă, în România. Un bărbat în vârstă de 83 de ani a murit după ce a contactat virusul, din cauza afecțiunilor cronice agravate de infecție.
Un alt pacient în vârstă de 88 de ani se află în stare gravă, ar fi la Terapie Intensivă de trei săptămâni.
Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în cursul zilei de 19 august, au fost confirmate 3 cazuri de meningita cu virusul West Nile. Persoanele diagnosticate au vârstele cuprinse între 81 și 83 ani și sunt din Fântânele, Suceava și Bosanci.
"Pana la data actuala avem 3 cazuri confirmate de infectie cu virusul West Nile. Pacienti de 81,83 si 88 de ani care s-au prezentat pt febra, cefalee, sindrom confuzional fiind diagnosticati cu meningita, caz in care pentru identificarea agentului patogen se face punctie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ).In urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toti 3 pacienti. Pacientul de 81 de ani a avut evolutie favorabila si a fost externat pe 17.08, pacientul de 83 de ani avand si alte comorbiditati a decedat, din pacate, in cursul zilei de ieri din cauza agravarii patologiilor asociate, iar pacientul de 88 de ani internat pe 29.07 a avut evolutie nefavorabila cu agravarea starii generale si transfer in ATI pe 01.08 starea acestuia fiind in continuare grava", au transmis reprezentantii DSP Suceava.
Ce recomandă specialiștii INSP oamenilor pentru a se feri de pișcăturile de țânțari
Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au făcut câteva recomandări pentru populație:
- să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;
- să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;
- să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (prin plase de protecţie la ferestre);
- să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;
- să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.