Live acum XNS
Prime time
Homepage » Actualitate » Stiri interne » Actul sexual cu un minor cu vârsta sub 16 ani este interzis! Legea a fost adoptată în Parlamentul României: ”Un mediu mai sigur pentru copii”

Actul sexual cu un minor cu vârsta sub 16 ani este interzis! Legea a fost adoptată în Parlamentul României: ”Un mediu mai sigur pentru copii”

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.06.2023 la 16:22 Actualizat pe 28.06.2023 la 16:22

Parlamentul României a votat! Actul sexual cu un minor cu vârsta mai mică de 16 ani este interzis. Proiectul de lege a fost adoptat, miercuri, iar cei care vor încălca noua lege vor fi sancționați dur. Acest proiect a fost creat în urmă cu un an, iar astăzi a devenit realitate.

Alina Gorghiu a transmis un mesaj după decizia Parlamentului.

Unsplash

În urmă cu puțin timp, Parlamentul României a luat o decizie importantă pentru protecția copiilor. Potrivit ultimei hotărâri, actul sexual cu un minor cu vârsta sub 16 ani a devenit interzis! Indiferent de circumstanțe, această încălcare a legii poat să aibă consecințe grave. După un an de la lansarea proiectului de lege, acesta a fost adoptat miercuri.

Actul sexual cu un minor cu vârsta sub 16 ani a devenit interzis în România

Din dorința de a proteja copiii, inițiatorul legii Alina Gorghiu a lansat un proiect prin care a cerut interzicerea actului sexual cu un minor cu vârsta de sub 16 ani, în anul 2022. La un an distanță, proiectul de lege a fost adoptat și a devenit realitate.

Alina Gorghiu a reacționat după ce proiectul de lege a fost adoptat și a vorbit despre obiectivele pe care le-a avut. Aceasta a explicat că a înființat acest proiect alături de încă câteva colege, care și-au dorit să apere copiii și să creeze un mediu mai sigur pentru cei mici. De asemenea, politicianul a declarat că nimeni nu va putea să invoce că un minor sub 16 ani a consimțit un act sexual.

”De astăzi, orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol! Am depus în iunie 2022 acest proiect, împreună cu alte colege parlamentar. Un an mai târziu, această lege devine realitate. Orice zi fără această lege a constituit o portiță de scăpare pentru agresorii sexuali.

De acum, se va asigura un mediu mai sigur pentru copii, iar infractorii condamnați de viol nu vor mai beneficia de amânarea sau suspendarea pedepsei. Nimeni nu va mai putea invoca vreodată, în nicio sală de judecată, că un minor sub 16 ani a consimțit la un act sexual cu un adult.”, a declarat Alina Gorghiu, pe Facebook.

O nouă lege vine în ajutorul părinților

În urmă cu o săptămână, o nouă lege a fost adoptată în Parlament. Aceasta vine în ajutorul părinților care au nevoie de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav. Astfel, dacă un copil este bolnav, mama sau tatăl lui va putea să își ia concediu medical pentru a avea grijă de el acasă. Singura condiție în acest sens este ca acesta să aibă o vârstă maximă de 12 ani. De asemenea, o altă lege a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor din România.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Actul sexual cu un minor cu vârsta sub 16 ani este interzis! Legea a fost adoptată în Parlamentul României: ”Un mediu mai sigur pentru copii”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 13 mai 2024. „Fata mea, ce pot să-ți zic să te grăbești?” Chef Orlando Zaharia, scos din sărite de Alexandra Veber / VIDEO
  • Cum a reușit Alexandra Veber să-l scoată din sărite pe chef Orlando Zaharia
  • Ritmul lent din bucătărie al concurentei l-a scos din minți
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 13 mai 2024. Ultimul battle din sezonul 13. Ce anunț important a făcut Irina Fodor: "E o tradiție..." / VIDEO
  • În ediția din această seară are loc ultima confruntare
  • Se anunță un battle de zile mari
Showbiz intern
Maria Constantin a ajuns pe patul de spital. Ce a pățit artista: "Așa e când crezi..." / FOTO
  • Maria Constantin se confruntă cu probleme de sănătate
  • Ce a pățit artista
Emisiuni TV
Acces Direct. Tinere răpite și ținute sechestrate în Italia? Părinții se tem pentru viața lor: „Ce e mai grav...” / VIDEO
  • Tinere răpite și ținute sechestrate în Italia?
  • Părinții se tem pentru viața lor
Emisiuni TV
Acces Direct. Scandal în lumea bună a medicilor. Ramona a trăit un coșmar alături de soțul ei timp de 20 de ani: „L-a dat pe copil afară din casă” / VIDEO
  • Scandal în lumea bună a medicilor
  • Ramona a trăit un coșmar alături de soțul ei timp de 20 de ani
Showbiz intern
Florin Piersic, primele declarații de pe patul de spital! Ce gânduri a transmis marele actor: "Mai am de spus multe povești..." 
  • Florin Piersic a transmis un mesaj de pe patul de spital
  • Cum se simte marele actor
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cu cât se închiriază un garaj transformat în garsonieră, în UK. Are canapeaua faţă în faţă cu chiuveta din bucătărie şi patul în pod
recomandare pe as.ro
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Romania TV
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
recomandare pe antena3.ro
Românii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu: "Vor beneficia de încă o altă creștere opțională"
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 14 mai 2024. Taurii sunt protejaţi de Dumnezeu, Scorpionii își schimbă viața la 180 de grade
recomandare pe antena3.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
recomandare pe playtech.ro
Horoscopul iubirii 13-19 mai. Zodia care duce relaţia la un alt nivel, cine va plânge cu lacrimi amare după o despărţire
recomandare pe playtech.ro
Ce se întâmplă cu casa moștenită de partener, în caz de divorț. Legea spune clar
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
recomandare pe redactia.ro
ULTIMĂ ORĂ: Florin Piersic a ieșit din operație! Care este stare actorului
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe bzi.ro
Se știu semifinaliștii Asia Express 2024. Dezvăluiri incendiare din culisele emisiunii
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe dailybusiness.ro
82.865 de euro salariu pentru românii care acceptă să lucreze în Spania
recomandare pe Jurnalul.ro
Romancieră de vârf, amantă pe linie: Ioana Postelnicu, ultimul amor al „Sburătorului”
recomandare pe a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni