Acuzată de trafic de droguri, iubita chestorului Gelu Oltean organizează retreat-uri în vila sechestrată de DNA / Este aceeași casă în care DIICOT a descoperit substanțe interzise
În timp ce serviciul de informații al Ministerului de Interne e ocupat cu pedepsirea polițiștilor care nu se fac preș în fața unor judecători aflați în timpul liber, fostul șef al instituției își ajută iubita să organizeze ședințe de relaxare fix în casa sechestrată de DNA, în care cei doi au fost prinși cu droguri în urmă cu patru ani.
- Iubita fostului șef al serviciului de informații al Ministerului de Interne a revenit în forță în afaceri
- Vanessa Youness promovează consumul de droguri și organizează ședințe de purificare spirituală chiar în vila sechestrată de DNA
- În aceeași vilă, DIICOT a găsit în 2019 droguri de mare risc, folosite în timpul ceremoniilor
Pe paginile deținute pe diferite site-uri de socializare, dar și pe pagina web oficială, iubita chestorului Gelu Oltean, Vanessa Youness, promovează consumul de droguri și organizează sesiuni de relaxare și purificare spirituală, asemănătoare celor din 2019, când în aceeași vilă au fost descoperite substanțe interzise.
Ceea ce sugerează că Vanessa Youness și-a recuperat vila și terenurile, cumpărându-le la licitație, în condițiile în care acesta a fost scos la vânzare de ANAF în primăvara acestui an, după ce în 2011 au fost sechestrate de DNA, în dosarul mitei de un milion de euro.
Dosarul DNA
Potrivit DNA, Vanessa Amal Youness ar fi cerut și primit un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate în şcoli. Iubita lui Gelu Oltean ar fi primit banii fără să intervină în nici un mod, pentru că documentele au fost oricum aprobate, conform anchetatorilor.
„Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost înmânată în numerar”, au stabilit procurorii DNA. Pentru recuperarea prejudiciului, DNA a instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri imobile, printre care patru terenuri, şase apartamente și două garaje, care aparţin Vanessei Amal Youness.
Dosarul DIICOT
Vanessa Youness, Gelu Oltean și un afacerist din Marea Britanie sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. În pofida acuzațiilor grave aduse de DIICOT, judecătorii au ajuns la concluzia că nu există probe din care să rezulte că cei trei ar reprezenta pericol public, așa că au anulat măsurile preventive de control judiciar.
„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Youness Amal-Vanessa şi Oltean Gelu Marin, împotriva încheierii din data de 30 septembrie 2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dâmboviţa. Desființează, în parte, încheierea atacată, numai cu privire la inculpații contestatori și rejudecând, revocă măsura preventivă a controlului judiciar, luată față de aceștia prin încheierea din 16.03.2020 a Curții de Apel Ploiești. Definitivă”, au decis magistrații.
Cei trei au fost trimiși în judecată în 2020 și în 2021, în două dosare diferite, însă judecătorii nu au stabilit nici până în prezent primul termen, nici în cel pentru trafic de droguri, nici în cel de constituire aunui grup infracțional organizat, așa că este posibil ca, până la o hotărâre definitivă, faptele să fie lovite de prescripție.
Ulterior, după constituirea grupului infracţional, inculpaţii au cooptat şi alte persoane pentru a sprijini activitatea acestuia prin contribuții de natură materială, intelectuală sau morală, în vederea asigurării desfășurării activităților ilicite, fiecare participant având un rol prestabilit, cu o arie de activități bine definită pentru fiecare din membrii grupării.
Astfel, în perioada 13-15 decembrie 2019, cetățeanul străin L.T.I.M. (cetățean britanic) urma să coordoneze în România, împreună cu Y.A.V., într-o locație ce urma să fie comunicată ulterior participanților, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ceai de ayahuasca.
Pentru participarea la evenimentul din România, participanții trebuiau să plătească suma de 550 de euro/persoană, dacă acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane sau 1.100 euro/persoană, dacă participantul dorea să fie cazat singur. Sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de organizator sau plătite cash la recepția clinicii. Înscrierea participanților se efectua prin completarea mai multor date personale pe un site, ulterior prin condiționarea participării de o recomandare transmisă prin email de către un alt participant, la un eveniment anterior.
Activitatea urma să se desfășoare în județul Dâmbovița, pe parcursul a 3 zile, dar avut loc o singură ceremonie, în data de 13.12.2019, coordonată de șamanul L.T.I.M., în care participanții au consumat ceai de ayahuasca cu DMT, evenimentul fiind întrerupt de către intervenția organelor judiciare cu ocazia percheziției domiciliare.
Inculpata Y.A.V. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând faptul că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său și Arsen, Aluminiu și Mercur peste limita maximă admisă pentru preparatul pe care l-a administrat participanților la ceremonii și și-a asumat administrarea către fiecare participant a unei cantități de aproximativ 30 ml pe sesiune, considerând, fără nici un temei științific, că administrarea acestei cantități, o dată pe lună sau la intervale de 3 luni, 6 luni sau 1 an, nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea consumatorilor.
Inculpatul O.G.M. a deținut și a efectuat operațiuni privind circulația unor produse și substanțe toxice fără drept, cunoscând că ceaiul de ayahuasca pe lângă DMT are în conținutul său Arsen, Aluminiu și Mercur, peste limita maximă admisă pentru acest produs, dar și-a asumat împreună cu inculpații Y.A.V. şi L.T.I.M. administrarea respectivelor substanţe participanților la ceremoniile organizate de către clinica respectivă.
Inculpatul L.T.I.M. a facilitat acțiunea de cumpărare de substanțe – frunze şi rezină cu conținut de DMT și a înlesnit introducerea lor în România, prin intermedierea expedierii unui colet către inculpata Y.A.V., care l-a ridicat de la firma de curierat în luna august 2019.
Pentru a acredita ideea că activitatea desfășurată în cadrul ritualurilor tradiționale cu ayahuasca avea ca scop principal realizarea unor proceduri terapeutice pentru tratarea diverselor afecțiuni de care sufereau participanții sau, în mod secundar, așa cum au declarat unii dintre participanți, avea caracter recreativ pentru redobândirea echilibrului psihic și emoțional, precum și faptul că activitatea a avut caracter legal, inculpații au invocat o opinie juridică transmisă la solicitarea lor de o anume casă de avocatură și comunicări scrise purtate cu diferite instituții ale statului.
În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Dâmbovița”, preciza DIICOT.