Acuzații grele după ce Cascada Bigăr s-a prăbușit! Activiștii dau vina pe intervenția omului: „Apa a fost deviată pentru o păstrăvărie”
Acuzații grele se fac auzite după ce Cascada Bigăr s-a prăbușit. Deși Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a susținut că ar fi vorba despre niște cauze naturale, activiștii pentru protecția mediului sunt de altă părere, spunând că intervenția omului ar fi de vină, după ce apa care alimenta obiectivul turistic ar fi fost deviată pentru o păstrăvărie.
- Prăbușirea Cascadei Bigăr a stârnit numeroase reacții.
- Activiștii pentru protecția mediului fac acuzații grele.
- Aceștia dau vina pe intervenția omului.
Ieri, Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă din lume, s-a prăbușit. La scurt timp, Regia Națională a Pădurilor Romsilva a anunțat pe Facebook că ar fi vorba despre cauze naturale, însă imediat au apărut și voci care vorbesc despre o culpă umană.
Acuzații grele au apărut în spațiul public după ce Cascada Bigăr s-a prăbușit
Așadar, după ce ieri autoritățile au fost șocate de vestea că frumoasa Cascada Bigăr s-a prăbușit, la scurt timp, în spațiul public au apărut și vocile care susțin că motivul ar fi, de fapt, intervenția omului. În acest sens, activistul pentru protecția mediului și ghidul de turism Mircea Jumanca a susținut cu tărie că apa din izbucul care avea rolul de a alimenta cascada ar fi fost deviată pentru o păstrăvărie, iar din această cauză roca nu ar mai fi avut parte de necesarul ei natural.
„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a susținut Mircea Jumanca, activist pentru protecția mediului pentru un post de radio internațional din Germania.
Activiștii pentru protecția mediului dau vina pe intervenția omului
Iar asta nu e tot! Tot activistul pentru protecția mediului Mircea Jumanca a mai declarat că el ar fi observat anumite fisuri în corpul Cascadei Bigăr în ultimii doi ani. Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva a avut și o primă reacție și au respins acuzațiile făcute de ghidul de turism.
„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, transmitea ieri Regia Națională a Pădurilor Romsilva, pe Facebook.