Afacerea cu care o bunică din Deva aduce bucuria în casele localnicilor. Produsele sale sunt tot mai apreciate de clienți
Publicat pe 07.12.2022 la 18:58 Actualizat pe 07.12.2022 la 18:58
Cozonacul nu poate lipsi de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor. Pe această idee a mizat și o bunică din Deva, care pregătește desertul cu mare drag pentru localnici. Clienții sunt mulțumiți de preparatele bunicii Veronica, așa că afacerea a devenit tot mai profitabilă.
- Afacerea care îi aduce profit unei bătrâne din Deva
- Cu ce produse i-a impresionat pe localnici
O bunică de 64 de ani nu s-a rezumat doar la a pregăti cozonaci pentru familie, ci și-a transformat bucătăria într-un loc amenajat special în care pregătește desertul. Bătrâna deține o cofetărie, iar în luna decembrie, cererea pentru cozonac este tot mai mare, nu doar datorită faptului că se apropie sărbătorile, ci și pentru gustul preparatului.
Afacerea bunicii Veronica, tot mai prosperă
Bunica Veronica nu a uitat de gustul copilăriei, ci l-a dus mai departe, prin intermediul rețetelor moștenite de la familie. Bătrâna deține o cofetărie în Deva, unde pregătește cu drag cozonacii după o rețetă specială. Bunica Veronica are parte de ajutorul unuia dintre nepoți, Bogdan.
„Bunicile noastre se trezeau la 3 dimineaţa ca să frământe, pentru noi copiii era ca un miraj. Bineînţeles la vremea aia nu aveam voie să-l gustăm până nu-l duceam la biserică să-l sfinţim. Dar aşteptarea merita. Demult, chiar în orice loc de muncă în apropierea sărbătorilor se povestea "Eu am rețeta cutare, eu am rețeta cutare", şi pe zi ce trece am imbunătăţit şi am făcut tot mai bine, tot mai bine”, a spus bunica Veronica, potrivit observatornews.ro.
Cât despre ingredientele care fac rețeta să fie una specială, bunica Veronica a mărturisit că, de-a lungul timpului, și-a îmbunățit modul de preparare al cozonacilor, mai ales că femeile de la sat își împărtășesc mereu secretele din bucătărie.
De departe, ceea ce i-a mulțumit pe localnici este gustul ce le amintește de copilărie, căci bunica Veronica folosește doar produse ce se regăsesc în rețeta clasică de cozonac.
„Noi folosim unt de calitate, 82% grăsime, făină cu 12% proteină, ouă lămâi, esenţă de vanilie şi rom, zahăr”, a mai spus bunica Veronica.
Clienții se declară mulțumiți de produse, căci bunica pregătește desertul pe gustul tuturor. Fie că e vorba de rețeta pe care o cunoaștem cu toții de cozonac sau de cea cu migdale ori mac, localnicii spun că bunica Veronica a reușit să ducă tradiția mai departe, rol care, peste ani, îi va reveni nepotului ei, Bogdan.