Afacerea cu care un bărbat s-a îmbogățit. Produsele sale sunt tot mai căutate: „Mi-a plăcut să fiu diferit”
Tot mai mulți români aleg să își urmeze pasiunile și să le transforme în afaceri, așa cum este și cazul lui Marinel Bejan, un bărbat care deține propriul laborator de ciocolată. Școlit în Franța, tânărul de loc din Craiova, reușește să îi mulțumească și pe cei mai pretențioși la capitolul dulciuri.
- Cu ce afacere a dat lovitura un bărbat
- Tot mai mulți clienți se arată interesați de produsele sale
Marinel Bejan a decis să se lanseze în afaceri acum câțiva ani, atunci când și-a deschis propriul laborator în care pregătește cele mai delicioase praline. Tânărul a reușit să își pună amprenta pe prima ciocolată franțuzească din Europa de Est.
Un român a dat lovitura în afaceri
Povestea lui Marinel Bejan începe în urmă cu două decenii, atunci când, a pășit pentru prima dată în cofetăria deținută de familia sa. Tânărul a moștenit pasiunea pentru dulciuri, de aceea, și-a dorit să lupte pentru visul său: acela de a avea ciocolata care să îi poarte semnătura.
După mai multe încercări, bărbatul a ajuns la gustul pe care și-l dorea, mai exact la o rețetă în care se îmbină perfect notele lemnoase cu cele florale, completate de notele de fum.
„Mi-am dorit să fiu diferit, să îmi pun amprenta asupra tuturor produselor mele. Am testat mai multe tipuri de cacao, am definitivat un profil al gustului unde am stabilit notele pe care mi le doresc eu şi subnotele pe care le poţi simţi ulterior”, a spus tânărul, potrivit observatornews.ro.
Dar în tot acest proces nu a fost singur, ci a ajutat parte de ajutorul lui Florin Crăciun. De meserie ciocolatier, bărbatul a reușit să îl convingă pe Marinel Bejan să creeze propria rețetă.
Cum un astfel de lucru necesită multă pregătire, cei doi au fost în Paris un an, locul care i-a inspirat pe cei să creeze aroma tot mai căutată de clienți.
„Mi-a luat un an să îl conving să îşi facă reţeta proprie. Am fost amândoi plecaţi la Paris să creăm reţeta. A fost o experienţă fantastică. Toată experienţa a plecat de la o aromă de fum. A unei mase de cacao din Papua Noua Guinee. I-a plăcut aia şi de acolo am început să creăm reţeta”, a povestit Florin Crăciun.