Afacerea cu care un cuplu din Miercura Ciuc a dat lovitura în România. Investiția a fost minimă și a plecat de la curs de gătit
Pasiunea pentru ciocolată a motivat-o pe o femeie din Miercurea Ciuc să își deschidă o întreagă afacere. După o investiție minimă, de câteva zeci de mii de euro, și câteva cursuri de gătit, femeia a reușit să dea lovitura în România.
- Afacerea cu care un cuplu a dat lovitura în România
- A pornit de la pasiunea pentru ciocolată și un curs de gătit
Pasiunea pentru ciocolată a motivat-o pe o femeie din Miercurea Ciuc să își deschidă o întreagă afacere. După o investiție minimă, de câteva zeci de mii de euro, și câteva cursuri de gătit, femeia a reușit să dea lovitura în România.
Iubirea față de ciocolată a dus-o pe o femeie la înființarea unei afaceri, cu care face furori acum în România. Aceasta este din Miercurea Ciuc și după o investiție de 34.000 de euro și multe cursuri de gătit, aceasta a reușit să dea lovitura în lumea afacerilor din țara noastră. Acum, afacerea este condusă de ea și de încă un prieten al femeii, care a avut încredere în visul ei.
Afacerea cu ciocolată care o femeie din Miercurea Ciuc a reușit
Pasiunea pentru unul dintre cele mai iubite deserturi și un curs de gătit, aceștia au fost factorii care au contribuit la amibiția unei femei din Miercurea Ciuc să își deschidă o întreagă afacere. Eszter Balint a luat decizia de a înființa un laborator de ciocolată, în anul 2019. Acum face furori cu dulciurile sale.
Eszter Balint este o femeie din Miercurea Ciuc care și-a transformat pasiunea pentru ciocolată într-o întreagă afacere. După o investiție de 34.000 de euro, afacerea a ajuns la o cifră de 50.000 de euro, în a nul 2019. După ce a pregătit ciocolată pentru familie și prieteni, folosind rețeta bunicii sale, rezultatul a dezamăgit-o, așa că a luat măsuri. Din acest motiv, s-a înscris la un curs de gătit, iar asta a contribuit masiv la dorința de a-și deschide o afacere cu ciocolată. Acum, laboratorul de ciocolată este condus de Eszter și de un prieten de-al ei, care a crezut în pasiunea femeii.
”Noi am pornit de la zero cu ajutorul unui start-up și am început să facem ciocolată pentru evenimente. Dar când a venit virusul, a trebuit să împachetăm pralinele și să mergem în magazine. Avem foarte multe comenzi și încercăm să le onorăm pe toate”, a declarat Eszter.
Eszter Balint a investit 34.000 de euro în afacerea cu ciocolată
Eszter Balint a pornit afacerea cu suma de 34.000 de euro, bani folosiți pentru a dota laboratorul cu ustensilele si aparatele necesare pentru a crea ciocolată. Ulterior, femeii i s-a alăturat un prieten care a crezut în afacerea ei, astfel că au mai investit încă 15.000 de euro, pentru a-și crea un sediu.
”Vrem să creăm un profil de manufactură care poate produce o cantitate mai mare de ciocolată, dar nu cu maşinării noi. Vrem să ne folosim de ajutorul mai multor tineri creativi, care vor să vină în echipa noastră", a declarat prietenul lui Eszter.
Produsele cu care cei doi fac furori pe piața din România sunt preparate manual, din ingrediente locale și de înaltă calitate. Astfel, au reușit să creeze produse autentice.
”Cel mai important pentru noi este că am început să folosim ingredientele locale în aceste tehnologii moderne, ca să schimbăm gusturile obişnuite cu cele locale: cu pălincă, mentă, sare din Praid, fructe locale. Aşa produsele devin autentice. Asta am vrea în general”, a adăugat Zsolt.
Cei doi antreprenori au câștigat un premiu pentru ciocolata produsă
Devotamentul și profesionalismul celor doi antrepenori le-a adus și un premiu, pentru cea mai bună ciocolată artizanală din județul Harghita. Aceștia vând sute de soiuri de bomboane de ciocolată, iar prețul pentru un kilogram este de 240 lei, însă există și pachete care cu prețuri cuprinse între 32 și 60 lei.
Afacerea lui Eszter Balint și Burjan Zsolt a avut un real succes, astfel că în anul 2021, cifra de afaceri a ajuns la 42.000 euro și 3 angajați.